Site icon C.S. Lazzar

A stresszmentes élet elérésének 3 kulcsa

A stresszmentes élet elérésének 3 kulcsa

Az elmúlt 4-5 évben sokkal tudatosabban élek, mint azelőtt. Mégis van valami, amitől nem sikerült megszabadulnom. Nem az úszógumi. Nem a káros szokások. A stressz. Mintha stresszfüggő lennék! Mintha a stressz lenne az, ami felpörgetné bennem az adrenalint. Egyik felől azt mondom, hogy meg akarok szabadulni tőle, másik felől pedig pont olyasmiket csinálok, ami végül stresszhez vezet. Itt egy rövid összeállítás – elsősorban saját magam részére -, hogyan szabadulhatunk meg a stressztől 3 lépésben:

  1. Teremtsünk időt pihenésre és kikapcsolódásra. Nekem az a kikapcsolódás, ha sikerül megoldjak egy problémát – ezt mondtam nem is olyan régen a páromnak. De lehet, hogy nagyot tévedek? Hogyan lehetne a munka kikapcsolódás? A munka az munka. A kikapcsolódás pedig az, amikor fizikailag és szellemileg, de főleg mentálisan el tudunk szakadni a munkától.
  1. Ápoljunk pozitív kapcsolatokat. Azok az emberek, akikkel jól érezzük magunkat, akik támogatnak és feltöltenek bennünket olyan értéket adhatnak nekünk, ami megfizethetetlen! Segítenek kissé eltávolodni a minket érő stressztől, segítenek madártávlatból látni a problémákat, támogatnak, hogy megoldjuk azokat.
  1. Oldjuk meg, amit meg lehet, a többit sz*rjuk le. A legtöbb stresszt a megoldatlan problémák okozzák, tehát észszerű a tanács: oldjuk meg őket! Ha nem megy egyedül, kérjünk segítséget. Amit meg nem lehet megoldani, azon nincs, amiért tovább agyalni: egyszerűen el kell fogadni, hogy ez van.

Stresszmentes lesz az életünk, ha csupán ezt a három tippet megfogadjuk? Szeretném azt ígérni, hogy igen, de tudom, hogy nem lesz így. Viszont jóval kevesebb lesz és az már félsiker! A stressz természetes része az életünknek, de ha tudatosan kezeljük, akkor előbb-utóbb könnyebben megbirkózunk vele.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version