Site icon C.S. Lazzar

Az egészség és a pénz egyensúlya: 4 könnyű lépés, ami segít élvezni a munkád gyümölcseit

Az egészség és a pénz egyensúlya: 4 könnyű lépés, ami segít élvezni a munkád gyümölcseit

Az egészség és a pénz egyensúlyának megteremtése életünk egyik legnagyobb kihívása lehet – a legtöbb ember számára az is -, különben nem lenne annyi beteg és annyi tengődő ember. Nem tudjuk, hogyan kell ezt az egyensúlyt megteremteni. Ebben segít az alábbi öt pontból álló összeállításom:

  1. Tervezzük meg a napunkat! 

Az életmódváltás első lépése az, hogy felmérjük, mennyi időt töltünk a munkával és mennyit az egészséges életmód ápolásával. Az utóbbit legtöbben egyszerűen elfelejtjük és legfeljebb annyit szánunk rá, amennyi marad. De mennyi is marad? Hát nem nehéz kitalálni, mert gondolom te is így vagy ezzel: a legtöbbször semmi. Az egyetlen út: a tervezés! Tudatosan tervezzük be a mindennapjainkba a sportot, a sétát, a beszélgetéseket, az aktív kikapcsolódást.

  1. Válasszunk egészséges ételeket! 

Az egészséges táplálkozás rendkívül fontos a testünk és az elménk egészségének fenntartásához. Ne együnk túl sokat, ne együnk túl gyakran és amit eszünk, az legyen minőségi, alaposan elkészített étel. A zöldségek, gyümölcsök és a teljes kiőrlésű gabonafélék ne maradjanak ki az étrendünkből, és a legfontosabb, hogy kerüljük a túlprocesszált (cukros üdítők, cukros pékáruk, feldolgozott húsok, félkész és instant ételek – sok bennük a hozzáadott cukor, só, zsír és adalékanyag, illetve gyakran tartalmaznak konzervanyagokat, ízfokozókat, színezékeket és mesterséges összetevőket), illetve a fast-food típusú kajákat. Na meg a cukrot!

  1. Mozogjunk rendszeresen!

A mozgás alatt elsősorban a sportra gondolok, de az sem túl egészséges, ha sporttal indítjuk a napunkat, aztán meg 14 órán át görnyedünk egy számítógép előtt. Tartsuk meg a jó szokásunkat és indítsuk sporttal a napot, de a nap további részében is igyekezzünk aktívak maradni.

  1. Pihenjünk!

A pihenés rendkívül fontos a test és az agy számára, hogy regenerálódhasson. Biztosítsunk magunknak elegendő pihenési időt, aludjuk ki magunkat. Ha álmosak vagyunk, inkább aludjunk egyet, mintsem hogy bekapjunk egy újabb kávét.

Az egészség és a pénz egyensúlyának megteremtése nem könnyű, de ha követjük ezt a 4 könnyű lépést, örömmel élvezhetjük a munkánk gyümölcsét, anélkül, hogy kockáztatnánk az egészségünket.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version