Site icon C.S. Lazzar

Ne várj a tökéletes pillanatra: miért kell most azonnal cselekedned?

Ne várj a tökéletes pillanatra: miért kell most azonnal cselekedned?

Mondtad már azt magadnak, hogy „hétfőn nekifogok edzeni” vagy „jövőtől elkezdek új nyelvet tanulni” vagy „holnaptól fogyókúrázok”. Azonban legtöbbször azon kapjuk magunkat, hogy a „később” gyakran „soha” lesz.

Az eredmények legnagyobb ellensége a halogatás. Ha valami valóban fontos számunkra, kezdjünk el dolgozni rajta azonnal. Bármi is az, amit későbbre akarunk halasztani, kérdezzük meg magunktól: „mi az az egy lépés, amit már most meg tudok tenni”. És tegyük meg, mert a később soha nem fog eljönni!

Néha azzal áltatjuk magunkat, hogy várunk a megfelelő vagy a tökéletes pillanatra. Pedig mi magunk is tudjuk: valószínűleg soha nem fog eljönni… Ne hagyjuk, hogy az idő elszaladjon mellettünk, mert ezt az egyet soha nem kaphatjuk vissza! Nem tudunk több időt szerezni magunknak, úgyhogy a lehető legtöbbet abból kell kihozzuk, ami a rendelkezésünkre áll. 

Ne várjunk! Ha el akarunk kezdeni valamit, most van rá a pillanat, hogy megtegyük. Kis lépésekben haladjunk és előbb-utóbb elérjük a célunkat! Ha edzeni akarunk, kezdjük előbb csak saját testsúlyos, könnyedebb edzésekkel. Ha neki akarunk fogni egy új nyelvet tanulni, most azonnal töltsük le a Duolingót és végezzük el az első feladatot. 

Az egyetlen út, hogy megkapjuk, amit szeretnénk, az, ha nem ülünk a babérjainkon, hanem cselekszünk. Kisebb-nagyobb lépéseket teszünk és folyamatosan haladunk a cél felé.

Válaszolj! Mi az a dolog, amit halogatsz? És mi az az egy lépés, amit már most meg tudsz tenni az érdekében? 

Tedd meg. Most!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version