Site icon C.S. Lazzar

A legrosszabb rémálmaink – mi történik, ha bekövetkeznek, és hogyan lehet őket pozitív fordulatokká alakítani?

A legrosszabb rémálmaink - mi történik, ha bekövetkeznek, és hogyan lehet őket pozitív fordulatokká alakítani?

Mindannyian félünk a legrosszabbtól, a betegségektől, hogy elveszítjük a munkahelyünket vagy hogy megszégyenítjük magunkat, félünk a szenvedéstől és a haláltól. Bármennyire is ellenkezünk, ezek a dolgok néha megtörténnek, hiszen az élet velejárói. Az érdekes az, hogy néha pontosan ezekről a dolgokról derül ki, hogy a legjobb, ami történhetett velünk. Néha! Nem mindig. Csak olvass tovább…

Gizus, egy kétgyermekes szingli anyuka, könyvelőként dolgozott már 17 éve, amikor az állása váratlanul megszűnt. Egyébként is pengeélen táncoltak, hiszen egy nem túl nagy fizetésből, egyik napról a másikra éltek, folyamatosan nélkülözve. Ráadásul utálta a munkahelyét, legszívesebben felmondott volna. És most megtörtént az, amiért más körülmények között hálás lenne: nem kell bemennie munkába. És most pontosan ez a rémálma! Miből fogja fizetni a számlákat? Egyáltalán miből fog ételt venni?! A tények azonban ezek: nincs állása, nincs bevétele, senki sincs, aki segítsen neki. Egyetlen hónapig kapja még a fizetését, és ez idő alatt új munkahelyet kell találnia. 

A napok és a hetek viszont úgy repültek, mint Harry Potter a varázsseprűn, és Gizus nem talált állást, pedig több tucat céghez is beadta a jelentkezését. A szorongása csúcspontján azonban rábukkant egy hirdetésre: titkárnőt keres egy neves alapítvány az újonnan induló helyi fiókjához. Gizus jelentkezett. Másnap interjúra hívták. Aztán másnap még egyre. Harmadnap pedig még egy beszélgetésre behívták, ahol közölték vele, hogy ő kapta meg az állást. 

Mindez öt évvel ezelőtt volt, Gizus most már irodavezetőként dolgozik az alapítványnál és egyszerűen imádja minden percét. Kényszerből dolgozott könyvelőként, a szülei nyomására és nem is szerette soha igazán. De ez, amit most csinál, több szinten is feltölti, érzi, hogy a munkájának van igazi, mérhető gyümölcse, a segítségnyújtás amúgy is szívügye volt, tehát egyszerűen minden tökéletes. Azt mondja: az, hogy öt évvel ezelőtt elvesztette a munkahelyét, a legjobb dolog volt, ami történhetett.

Néha a legrosszabb dolgok azok, amelyek a helyes útra terelnek bennünket.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version