Site icon C.S. Lazzar

Napi 1,04%, hogy öregkorodra ne fájjon mindenhol

Napi 1,04%, hogy öregkorodra ne fájjon mindenhol

Az egészségünk megőrzése és a testünk karbantartása rendkívül fontos, s ahogy telik az idő, egyre inkább érezzük a fontosságát. Ugyanakkor sajnos egyre kevesebbet vagyunk képesek tenni érte (mert már késő). Pedig nem kell minden nap órákat sportolni ahhoz, hogy javítsunk a testünk állapotán. Csupán 15 perc naponta elegendő ahhoz, hogy lelassítsuk a testünk öregedési folyamatát és javítsuk az egészségi állapotunkat. 

A legtöbbünknek olyan életmódja van, mintha meg lennénk arról győződve, hogy örökké élni fogunk (ráadásul úgy, mint eddig). 40 fölött már kezdünk gondolkodni rajta, hogy vajon miért is nem tudunk egy szuszra felszaladni a lépcsőn a tizedikre, s a becsípődött derék a mindennapos életünk részévé válik. És még mindig nem kapunk észbe!

Pedig jól tudjuk, nem vagyunk halhatatlanok. Mi több, az egészségünk nagyon is törékeny. Arról nem is beszélve, hogy mindennek, amit ma teszünk, később isszuk meg a levét. A rossz döntéseinknek hosszú távon következményei lesznek. 

Na de elég ennyi ijesztgetés, térjünk a lényegre: ha szeretnénk saját magunknak tenni egy szívességet, fordítsunk naponta 15 percet arra, hogy sportolunk egyet. Hihetetlen, hogy csupán negyed órára van szükség –  ez picivel több, mint 1%-a a napi 24 órának -, hogy lelassítsuk a testünk öregedési folyamatát, mégis a legtöbbünk ennyit sem tesz meg. 

Ne feledjük, ha nem figyelünk oda a testünkre ma, később emiatt kell majd szenvednünk: itt fáj, ott fáj, úgy járunk majd az orvoshoz, mint régen a templomba, agyra-főre gyógyszereket szedünk, de úgysem lesz sokkal jobb. A legjobb gyógyszer a megelőzés! Véssük az eszünkbe: ha nem tesszük rendszeressé a napi sportot, úgy járunk, mint a szegény ember lova: mire megszokta volna az éhezést, beledöglött.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version