Site icon C.S. Lazzar

A sikeres élet titka: kis lépésekkel a nagy célok felé!

A sikeres élet titka: kis lépésekkel a nagy célok felé!

Sokan úgy gondolják, hogy a sikeres élethez hatalmas erőfeszítések és kemény munka szükséges. Azonban a siker titka nem ez, hanem valami sokkal egyszerűbb. 

Fontos megjegyeznem: siker alatt elsősorban nem vagyont és hírnevet értek (de részben azt is), hanem a belső sikert, magát az érzést, a sikerélményt. Ehhez pedig nem szükséges sem az, hogy gazdagok legyünk, sem az, hogy rajongótáborral rendelkezzünk. Csupán a következő két dolog kell hozzá:

  1. legyenek céljaink,
  2. haladjunk a cél elérése felé.

A titok tehát nem más, mint az, hogy egyáltalán létezzenek célok, amelyek felé kisebb-nagyobb lépésekkel haladunk. Így lesz újra meg újra sikerélményben (és figyelem: kudarcokban is) részünk, amitől sikeresnek fogjuk érezni magunkat.

A legjobb ebben az, hogy az élet minden területén alkalmazható (és alkalmazni is kell): úgy a magánéletben, a párkapcsolatunkban, a gyermekeinkkel meg a barátainkkal való kapcsolatokban, mint a munkában, a karrierünkben és a kikapcsolódás, szórakozás terén is. Mindenhol szükség van arra, hogy célokat alkossunk (akár közösen másokkal – ez főként a párkapcsolatra érvényes) és igyekezzünk megvalósítani azokat. 

A siker elérése nemcsak az álmodozásról vagy a vágyakról szól, hanem a tettekről is. A céltudatos élet egy sikeres élet!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version