Site icon C.S. Lazzar

A sikeresek titka: személyi robotok és génmanipuláció (?)

A sikeresek titka: személyi robotok és génmanipuláció (?)

Szerinted mire vagy képes? Az a válaszod, hogy „bármire”? Ha igen, akkor most adj egy nagy pacsit magadnak, mert te vagy az a kihívásokkal szembenéző, álmait követő, határokat feszegető szuperhős, akiről mindannyian álmodunk! Deeee ha te azt gondolod, hogy „nem túl sokra”, olvass tovább.

Talán te is azok közé tartozol, akik azt gondolják, hogy a sikeres emberek valami genetikai csoda-termékek – s te nem vagy az -, tartsd meg az állad, mert le fog esni: a kutatók kikutakodták, hogy semmi extra nincs Jeff Bezosban, Bill Gatesben meg Elon Muskban. Nincs semmi a DNS-ükben, nincs néhány plusz kromoszómájuk, és az agyuk sem nagyobb, mint bárki másé. Szóval mi a titok, mi van nekik, ami nekünk nincs?

Nos, az első dolog, ami nekünk nincs, nekik meg van, az az, hogy nekünk még nincs egy saját űrhajónk. Talán éppen ez az, ami miatt nem vagyunk annyira sikeresek, mint Elon Musk vagy Sir Richard Branson. És ha már itt tartunk, nincs egy személyi robotunk sem, hogy az összes dolgunkat elvégezze.

De a viccet félretéve, az igazság az, hogy a sikeres emberek nem csak véletlenül lettek sikeresek. Van bennük valami közös: mindannyian keményen dolgoztak azért, hogy elérjék az álmaikat. Azonban ha azt hiszed, hogy a sikeres embereknek sosem voltak nehézségeik, akkor tévedsz. Ők is átélték a kudarcokat, a kihívásokat és a csalódásokat. De a különbség az, hogy ők nem adták fel. Mindig találtak valami új megoldást vagy új utat, hogy tovább haladjanak.

Szóval ne add fel az álmaidat csak azért, mert úgy érzed, hogy nem vagy olyan tehetséges, mint mások. Az igazi tehetség az, hogy az akaraterőddel és az elszántságoddal valóra váltod az álmaidat. A sikeres emberek is csak emberek, akik azzal tették magukat kiemelkedővé, hogy sosem hagyták abba a küzdelmet. Úgyhogy hajrá, hajrá, hajrá!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version