Site icon C.S. Lazzar

Élvezd az életet most, mert sosem tudhatod, mi vár rád holnap

Élvezd az életet most, mert sosem tudhatod, mi vár rád holnap

Ha azt mondanám, hogy sosem éreztem magam halhatatlannak, hazudnék. Milyen jó is volt gyerekként az érzés, hogy nem aggódsz a holnapért (nem a sulis évekre gondolok). De ahogy telnek az évek, egyre gyakrabban üti fel a fejét a valóság: nem tudjuk, meddig élünk.

Egy barátommal nemrég beszélgettünk erről, és ő is azt mondta, hogy ahogy telnek az évek, sokkal több időt fordít arra, ami igazán számít: Ha valaki azt mondaná, hogy még csak egyetlen napot élhetek, a családommal és a barátaimmal tölteném el. Ez a legfontosabb – mondta. A határidő feltárja előttünk a valóságot. Csakhogy a legtöbben nem ismerjük (szerencsére) a határidőnket – lehet, hogy 100 évet élünk még, de az is lehet, hogy csupán egy napunk van hátra.

Rémisztő? Nem kell az legyen. Felfoghatjuk ezt pozitívan is: nem kell várni, hogy bekövetkezzen valami szörnyűség, hogy változtassunk. Csak gondoljunk bele Steve Jobs szavaiba: „Ha ez lenne életem utolsó napja, azzal tölteném-e, amivel tölteni fogom? Ha a válasz egymás után többször az, hogy nem, valaminek meg kell változnia.” 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version