Site icon C.S. Lazzar

A kávé nem elég? 6 meglepő tipp, amitől legyőzhetetlen leszel minden reggel

A kávé nem elég? 6 meglepő tipp, amitől legyőzhetetlen leszel minden reggel

Nincs az az isteni nektár, ami megmentene a reggeli zombiságtól? Képzeld el, hogy épp készülsz megfőzni a reggeli kávédat, amikor észreveszed, hogy az asztalon heverő kávészemek is lustán pislognak. Igen, ez az a pillanat, amikor a kávénak is szüksége lenne egy tripla eszpresszóra. Mielőtt azonban elájulsz a látványtól, elmondok 6 tippet, hogyan küzdhetsz meg a nehéz reggelekkel! Kávézzunk és győzzünk!

Tervezd meg előre a reggelt

Az előkészületekkel meglehetősen kikaphatod a szőnyeget a nehéz reggelek talpa alól. Tervezd meg az ébredés utáni tevékenységeket, és készítsd elő a holmijaidat előző este, hogy kevesebb legyen a stressz és az időtöltés a reggeli káoszban. Tudom, este még nem tudod, hogy reggel mit lesz kedved felvenni. Megmondom, mit: semmit. Kíméld meg magad ettől és készíts elő valamit.

Teremts kellemes környezetet

Tedd kellemesebbé a reggeleket némi természetes fény segítségével, ami segít a szervezetednek a melatonin termelésének csökkentésében és az éberség fokozásában. Válassz vidám színeket a fürdőszobába, ami mindig feldobja a hangulatod, amikor bemész oda. És reggel mi az első dolgod? Valami… a fürdőszobában. A környezeted sokkal nagyobb hatással van arra, hogy mennyire könnyen indulsz neki a napnak, mint gondolnád!

Adj be egy kis Wim Hof varázst

Wim Hof, a jégemberként ismert motivációs előadó azt javasolja, hogy hideg zuhannyal indítsuk be a napunkat. Bármennyire is vonzó a gondolat, hogy a puha, meleg ágyadban maradj, egy hideg zuhany garantáltan felébreszt!

Lendülj neki a napnak

A reggeli mozgás segít eloszlatni a nehéz reggelek álmosságát és energiát ad a nap további részére. Találd meg a számodra leginkább megfelelő mozgásformát, legyen az egy rövid séta, futás, jóga vagy akár egy táncparti a nappaliban! A mozgás endorfinokat szabadít fel, ami segít neked frissen és vidáman nekiindulni a napnak.

Tankolj

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, úgyhogy ne kezdd nélküle a napodat! Válassz olyan ételeket, amelyek energiát adnak és hosszantartó teltség-érzetet biztosítanak, mint például a zabpehely, a tojás vagy a teljes kiőrlésű kenyér.

Légy hálás és pozitív

Napoleon Hill azt mondta: „A helyes hozzáállással minden nehézségen átlendülhetünk”. Kezdd tehát a napodat azzal, hogy felidézed, amiért hálás vagy, ugyanakkor határozd el, hogy a lehető legjobbat hozod ki a mai napból is. A pozitív hozzáállás csodákat tehet a reggeli energiaszinteddel!

Vedd fel a harcot a reggeli zombisággal a fenti hat tipp segítségével, mert tudod, rajtad múlik, hogy minden nap egy szuper nap legyen – és reggel dől el, hogy az lesz-e vagy sem. Ha meg semmi sem válik be, jöhet egy tripla eszpresszó. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version