Site icon C.S. Lazzar

Motiváció-vákuumban vagy? Íme 5 tipp, hogyan mássz ki belőle

Motiváció-vákuumban vagy? Íme 5 tipp, hogyan mássz ki belőle

Néha egyszerűen elfogy a motivációnk, semmihez sincs kedvünk, legfőképp ahhoz nem, amiről tudjuk, hogy meg kellene csinálnunk. Mit tehetünk ilyenkor, hogy kimásszunk a motiváció-vákuumból?

  1. Idézzük fel a céljainkat – emlékeztessük magunkat arra, hogy mit is szeretnénk és miért is szeretnénk azt. Lehet, hogy azt fogjuk érezni, hogy már nem érvényes, de ne higgyünk az érzelemnek – hazudik!
  1. Tartsunk szünetet – mert néha kell egy kis szétkapcsolás és újratöltődés. Csináljunk valami olyat, amit általában nem szoktunk.
  1. Keressünk inspirációt – egy megfelelő könyv vagy videó, esetleg egy beszélgetés a megfelelő emberrel visszapattinthat minket a helyes kerékvágásba.
  1. Kiáltsunk egy nagyot, mint egy ősember – düh és stressz levezetésére is kiválóan alkalmas, ugyanakkor úgy működik, mint egy “hard reset” az elektromos kütyüknél. Keressünk egy alkalmas helyet – a park közepe is jó lehet -, szívjuk tele a tüdőnket levegővel és ordítsunk egy jó nagyot, amíg elfogy a levegőnk. Most így újragondolva – lehet, hogy a park mégsem a tökéletes hely.
  1. Ne gondolkodjunk, csak csináljuk – tudjuk, hogy rendkívül büszkék leszünk magunkra, miután megcsináljuk, amit meg kell. Főként így, hogy nem is volt kedvünk hozzá. Ahogy a Nike szlogen mondja: just do it!

Állítólag a motiváció is olyan, mint a tisztálkodás – nem tart sokáig, ezért javasolt naponta ismételni (Zig Ziglar). Ez csupán annyit jelent, hogy ne várjuk, hogy motiváltak legyünk, motiváljuk magunkat – például a fenti 5 tipp segítségével. Hajrá!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version