Site icon C.S. Lazzar

Csatlakozz a sikeres emberek klubjához ezzel az 5 tippel!

Csatlakozz a sikeres emberek klubjához ezzel az 5 tippel!

Tudod, mi a közös Tony Robbins, Simon Sinek és Robin Sharma között? Nem, nem az, hogy mindannyian híresek és gazdagok (habár az is). Hanem az, hogy mindannyian folyamatosan tanulnak és fejlődnek.

Simon Sinek mondta egyszer: „A fejlődés és a tanulás a legjobb módja annak, hogy jobbá váljunk.” Ilyen egyszerű lenne az, hogy sikeressé váljunk? Nem épp. Bontsuk le az öt legfontosabb lépésre, amelyek garantáltan közelebb visznek bárkit a sikerhez:

  1. Tanuljunk minden nap: Tegyük a tanulást a mindennapjaink részévé. Legyen az egy új szó, egy új képesség vagy egy új recept. Soha nem lehet tudni, mikor lesz szükség egy finom lasagne receptre! De ami sokkal fontosabb: a mindennapos tanulás szerepe az, hogy fejlődő szemléletmódra állítsa az agyunkat. 
  1. Próbáljuk ki magunkat új dolgokban: Érezzük jól magunkat a kényelmetlenségben – tudod, túl a komfortzónán. Próbáljunk ki új dolgokat, mert a változás és a fejlődés kizárólag a komfortzónán kívül történik.
  1. Hiba? Nincs ilyen! Csak tanulási lehetőség: A hibák a tanulás és a fejlődés alapvető részei. Ne féljünk hibázni! Csak csináljuk, hibázzunk nyugodtan, tanuljunk belőle és fejlődjünk!
  1. Keressünk mentort: A sikeres emberek gyakran arról beszélnek, mennyit segített nekik egy mentor. Keressünk valakit, akit tisztelünk, akire felnézünk és aki segíthet nekünk fejlődni. Ne féljünk kérdezni: az emberek sokkal segítőkészebbek, mint gondolnánk. Még a nagyágyúk is!
  1. Soha ne hagyjuk abba a fejlődést: A siker nem egy végcél, hanem egy utazás. Soha ne álljunk meg a fejlődésben, még akkor sem, ha már elértünk valamit.

Lehetetlen? Semmiképp. Nehéz? Néha igen. De megéri? Naná! Megérdemeljük, hogy önmagunk lehető legjobb változatai legyünk, megérdemeljük, hogy elérjük mindazt a sikert, amire képesek vagyunk, és megérdemeljük, hogy azt az életet éljük, ami a legjobb számunkra. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version