Site icon C.S. Lazzar

Rossz napod van? Íme néhány módszer, ami jobb kedvre derít!

Rossz napod van? Íme néhány módszer, ami jobb kedvre derít!

Néha úgy érezzük, az egész világ a vállunkon terül el. A kedvenc csokink elfogyott, pont akkor eredt el az eső, amikor az új fehér cipőnk van rajtunk, és még a kávénk is kihűlt. Rosszkedv? Az. De ne keseredj el! Most megmutatom, hogyan dobd fel a napodat, még akkor is, ha minden összeesküdött ellened!

Miért alakulhat ki rosszkedv?

A rosszkedvnek számtalan oka lehet:

  • Nem aludtunk jól
  • Stresszes reggel volt
  • Valami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna
  • Egészségügyi panaszaink vannak
  • Túl sok a tennivalónk

Bármi is az ok, a lényeg, hogy tudatosítsuk: ez egy átmeneti állapot, amin lehet és érdemes is változtatni! Itt van néhány egyszerű és könnyen alkalmazható módszer a jobb kedélyállapot eléréséért:

Mozogjunk

Már egy rövid séta vagy néhány perces nyújtás is segíthet abban, hogy feldobjuk magunkat. A mozgás endorfint szabadít fel az agyunkban.

Hallgassunk zenét!

Válasszunk olyan dalokat, amik automatikusan jó kedvre derítenek minket! Énekeljünk, táncoljunk a ritmusára! Ha a rosszkedv visszatérő motívum nálunk, készítsünk egy kedvenc zenés playlistet, hogy szükség esetén legyen, amit elővenni. 

Nevetés

Még egy erőltetett nevetés is feldobhat minket egy rosszkedvű napon. Nézzünk meg egy vidám videót az interneten, vagy hívjunk fel egy barátot, aki mindig megnevettet!

Beszélgessünk

Osszuk meg valakivel, hogyan érezzük magunkat! Legyen az egy barát, családtag vagy akár egy segítő szakember.

Gyakoroljuk a hálát

Gondoljunk arra, mi mindenért lehetünk hálásak az életünkben! Ez segít a pozitívumokra koncentrálni. Vezessük be a Csodálatos Dolgok Csuprát az életünkbe.

Öleljünk meg valakit!

Az ölelés fokozza a boldogsághormonok termelődését a szervezetünkben. Ha lehet, adjunk a párunknak vagy egy szerettünknek egy nagy ölelést!

És végül…

Ha rossz kedvünk van, ne adjuk fel egyből! Az élet túl rövid ahhoz, hogy egyetlen napunk is rosszkedvűen teljen el. Apró változtatásokkal sokat tehetünk azért, hogy jobb legyen a hangulatunk. Mozogjunk, hallgassunk zenét, nevessünk egy jót és beszélgessünk másokkal! Hamar érezni fogjuk, hogy könnyebb lett a szívünk.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

  1. Mit tegyek, ha semmi sem segít?

Ha tartósan rossz a hangulatod, érdemes lehet szakember segítségét kérni. Egy pszichológus segíthet feltárni a mélyebb okokat és megoldást találni.

  1. Rendben van néha egész nap rosszkedvűnek lennem?

Igen! Mindenkivel előfordulhatnak ilyen napok. 

  1. Mit tegyek, ha mások rossz kedve rám is átragad?

Ilyenkor tudatosan védd magad! Hallgasd a kedvenc zenéidet, sétálj egyet vagy hívj fel egy vidám barátot. Lényeg, hogy tarts távolságot a negatív energiától.

  1. Van valami tanács krónikus rosszkedv esetén?

Ilyenkor mindenképp keress fel egy szakembert, mert lehetséges, hogy mélyebb probléma áll a háttérben. De addig is segíthet a rendszeres testmozgás és a stresszkezelés, például a meditáció.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version