Site icon C.S. Lazzar

A kudarcok hajtóerőként hatnak ránk a jövőben

A kudarcok hajtóerőként hatnak ránk a jövőben

Az élet néha kemény csapásokkal sújt le ránk. Nem kapunk meg egy állást, amire vágytunk. Üzleti ötletünk dugába dől. Szakítunk a szerelmünkkel. Fájdalmas pontok ezek, csalódást okoznak. De ha felhasználjuk ezeket a vereségeket, a legváratlanabb módon ajándékká válhatnak az életünk hátralévő részében: erőt adnak egy sokkal jobb következő fejezet megírásához az életünkben.

A csalódottság „üzemanyag”

Amikor nem jön össze valami, amit nagyon akartunk, természetes, hogy elkeseredünk. De ne ragadjunk le ebben az érzelemben! Használjuk inkább energiaforrásként, hajtóerőként! A csalódottság olyan, mint a kerozin – forró, erős hajtóanyag. Hagyjuk, hogy lángra lobbantsa a tüzet bennünk, hogy jobbá váljunk! Tanuljunk a hibákból, fejlődjünk általuk, legyünk eltökéltebbek! Így kovácsolhatunk erőt a vereségből.

Mit tanultál?

Ha kudarc ér, először is elemezd ki alaposan!

  • Pontosan mit rontottál el?
  • Milyen gyengeségeid kerültek felszínre?
  • Min kell legközelebb változtatnod?


Ha világosan látod, mik a tanulságok, felhasználhatod ezeket a jövőben. Legközelebb okosabban cselekedhetsz hasonló helyzetben. Így a vereség is előbbre visz.

Még jobb lehetőségek felé

Sokszor egy „nem” után hamarabb jön el az „igen” az életben! Lehet, hogy épp az az állás, üzlet vagy kapcsolat nem illett volna igazán hozzád, így vezetett el a sors valami sokkal jobb felé.

Ha nyitott vagy rá, pontosan a csalódások terelnek a megfelelő irányba. Bezárnak egy ajtót, hogy kinyissanak egy ablakot helyette. Átvezetnek egy hídon új tájakra. Higgy abban, hogy a veszteségek is az életed gazdagítása felé mutatnak! 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

  1. Mi legyen, ha túlságosan elkeseredek egy kudarctól?

Érthető, ha fáj a veszteség. De ne ragadj le a múltban! Beszéld meg a barátaiddal, családtagjaiddal, kérj tőlük tanácsot a jövődre! Ők segítenek továbblépni.

  1. Mi van, ha kizárólag kudarcok érnek?

Mindenki életében vannak hullámvölgyek. De fontos kikászálódni ezekből. Ha egyedül nem megy, beszélj szakemberrel, aki segít feldolgozni a sorozatos vereségeket és hitet ad a jövőhöz. Csak rajtad múlik, hogy felállsz-e újra!

  1. Hogyan lássam meg a lehetőséget a kudarcok mögött?

Ahogy mondani szokták: minden rosszban van valami jó. Próbáld mindig ezt megkeresni. Vagy segíthet a nézőpontváltás is: rosszul sült el, de lehetett volna sokkal rosszabb! Vagy keress példaképeket, akik hasonló helyzetből küzdötték fel magukat! Olvasd el a történeteiket, ez erőt adhat.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version