Site icon C.S. Lazzar

Itt az idő belecsapni a levesbe!

Itt az idő belecsapni a levesbe!

Neked is gyakran elszállnak a napok úgy, hogy észre sem veszed? Az életünk véges, és sajnos könnyen elszalaszthatjuk az értékes éveket, ha hagyjuk, hogy a mindennapok rutinja maga alá temessen minket. Pedig rengeteg álom vár még megvalósításra – ha mi magunk is akarjuk. Itt az ideje, hogy felpörögjünk, és azonnal hozzáfogjunk ezekhez az álmokhoz!

Ahogy telik az idő, egyre könnyebben belecsúszunk egy bizonyos életritmusba. Lehet, hogy nem is szeretjük igazán, de megszoktuk és már az tűnik nehezebbnek, hogy változtassunk rajta. Észre sem vesszük, de építjük, mélyítjük ezt a napi rutint, amibe beszorul az életünk.

Egyszer csak arra eszmélünk, hogy eltelt 5-10 év és még mindig ugyanott tartunk. Nem valósítottuk meg azokat a nagy álmokat, terveket, amiket pedig régóta dédelgettünk magunkban.

Mindig azt gondoljuk, holnap nekikezdünk. De holnap is ugyanezt mondjuk.

Ezen muszáj változtatnunk, mert így elszalad mellettünk az élet!

Ragadd meg az alkalmakat még ma!

Ahelyett, hogy a holnapra várnánk, inkább ma kell a lehetőségek után nyúlnunk. Használjuk ki minden nap a bennünk rejlő potenciált álmaink megvalósítására! Persze az elején nehéz kimozdulni a komfortzónánkból. De minden apró lépés számít, amin túljutunk. És hirtelen azt vesszük észre, hogy máris félúton vagyunk! Csak el kell indítani a lavinát.

A lényeg, hogy ne hagyjuk magunkat bezárni egy szürke hétköznapokból álló életbe. Merjük kinyitni mindig az ajtót, ha új lehetőségek kopogtatnak!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

  1. Hogyan találjam meg a motivációt a változtatáshoz?

Gondolkozz el azon, milyen életed lehetne, ha megvalósítanád az álmaid! Ez a jövőkép fog erőt adni ahhoz, hogy kilépj a komfortzónádból.

  1. Mi legyen, ha az elején elakadok egy nagy tervnél?

Oszd fel apró, konkrét lépésekre! Az első lépés mindig a legnehezebb, de ha az megvan, lendületbe jössz és könnyebb lesz folytatni.

  1. Hogyan ne vesszek el a részletekben?

Időnként állj meg, nézz fel és idézd fel magadban a végső célt! Ez segít újra látni és értékelni az apró előrelépéseket, amiket teszel.

  1. Mi legyen, ha mégsem sikerül a célom?

A kudarc természetes dolog. De a lényeg az, hogy próbálkoztál. Már ezért büszke lehetsz magadra! Tanulj a hibákból és próbáld újra, okosabban! Soha ne add fel!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version