Site icon C.S. Lazzar

5 szokás, amit a sikeres emberek nap mint nap ismételnek

5 szokás, amit a sikeres emberek nap mint nap ismételnek

Tudod, miért van az, hogy egyesek szinte véletlenül sikeresek lesznek az életben, míg mások hiába küzdenek, nem jutnak előrébb? Megosztom veled a titkot: a siker nem a szerencsén múlik, hanem bizonyos szokások kialakításán! Íme a sikeres emberek 5 legfontosabb szokása:

  1. Ugyanabban az időpontban fekszenek le és kelnek fel nap nap után

A sikeres ember tudja, hogy a nap legfontosabb időszaka a kora reggel – ilyenkor vagyunk a legfrissebbek, ilyenkor tudunk a legjobban összpontosítani, ilyenkor van a legkevesebb megzavarásban részünk. Ezért a sikeres ember korán lefekszik, hogy korán, kipihenten tudjon kelni.

  1. Vigyáznak az egészségükre

Ha nem vagyunk egészségesek, semmire sem vagyunk jók, nem tudunk dolgozni és egészen biztos, hogy hátráltatjuk magunkat a céljaink elérésében. A sikeres ember minden nap időt szán a sportra, leginkább reggel, ébredés után. Sokan ezt néhány perc meditációval egészítik ki a mentális egészségük ápolásáért. 

  1. Céltudatosak

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, először is tisztában kell lennünk vele, mit szeretnénk elérni. A sikeres ember kitűz maga elé egyértelmű, mérhető, időhöz kötött célokat, amik vezérlik a mindennapjait. Tudnia kell, hova tart, különben könnyen eltéved az úton. Mindig ezek a saját maga által meghatározott célok lebegnek a szeme előtt.

  1. Terveznek

Ha már megvannak a céljaink, következő lépésben részletes terveket kell alkotnunk. Meg kell határoznunk, az adott cél eléréséhez milyen feladatok vagy lépések vezetnek. Ezután pedig be kell illesztenünk ezeket a napi/heti rutinunkba, ütemterv mentén haladva. Így a sikeres ember biztos lehet abban, hogy a megfelelő tevékenységekre fókuszálva előbb-utóbb célba ér.

  1. Fejlődnek és tanulnak 

A tanulást nem szabad abbahagyni, amikor végzünk az iskolával. Valójában az igazi tanulás ekkor kezdődik. A sikeres ember minden nap fektet a fejlődésébe, olvas, videókat néz, képzéseken vesz részt, hogy napról napra jobb legyen. 

Véleményem szerint az emberek többsége sikeres és boldog szeretne lenni – a jó hír az, hogy mindkettőt megkaphatjuk, ha a rossz szokásainkat lecseréljük jobbakra. A sikerhez nem elég csupán az előbbi öt szokás, ha mellette mondjuk napi hat órát a közösségi média böngészésével töltünk. A siker és a boldogság egész napos, mindennapos munka eredménye, és akkor is tovább kell dolgoznunk rajta, ha már sikerült elérjük. De nagyon fontos tudnunk: megéri!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

  1. Hogyan építsek be új szokásokat a mindennapjaimba?

Apránként vezessük be őket, mindig csak egyet egyszerre! Adjunk magunknak 2-3 hetet, amíg az új szokás automatizálódik. Utána vezethetjük be a következőt. Lépésről lépésre haladva sokkal könnyebb.

  1. Mi legyen, ha nem tudok reggel korán kelni?

Nem mindenki korán kelő típus, ha sehogy sem megy, ne erőltesd. De itt van pár tipp, ami segíthet: feküdj le korábban; 2 órával alvás előtt ne egyél és ne használj elektromos kütyüket; tudatosan készítsd magad az alvásra, olvasással, meditálással. További tippeket olvashatsz itt.

  1. Hogyan tudok minden nap tanulni és fejlődni?

Olvass minden nap legalább 20 percet hasznos szakmai könyvekből! Hallgass podcasteket utazás vagy séta közben. Vedd fel az online kurzusokat érdeklődési körödnek megfelelően. A tanulás váljon szokássá!

  1. Honnan tudjam, jól tervezek-e?

Ellenőrizd a terveidet, céljaidat időnként! Haladsz-e előre az eredeti ütemterv szerint? Ha nem, módosíts rajta. De ez is a tervezés része – szükség szerint kalibrálni kell.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version