Site icon C.S. Lazzar

Ne légy Zoli! A pénz hajszolásának őrült története

Ne légy Zoli! A pénz hajszolásának őrült története

Zoli 27 éves. Lassan 10 éve dolgozik programozóként. Imádja a munkáját, rengeteget túlórázik és extra feladatot vállal, hogy minél több legyen a fizetése havonta.

Az elmúlt években Zoli szinte már csak aludni járt haza, a barátnője emiatt tavaly otthagyta. Az étkezései rendszertelenek, legtöbbször csak gyorséttermi kajákkal vészeli át a napot a gép előtt ülve. Ilyen életmód mellett 20 kilót szedett fel, és az orvosa már a magas vérnyomása miatt is figyelmeztette.

De Zoli imádja, hogy egyre több pénzt keres, mindig a következő mérföldkő lebeg a szemei előtt. Abban a hitben él, hogy ha megkeresi a kitűzött összeget, alább vesz a tempóból. Ezt mondja magának már lassan öt éve…

Ha el szeretnéd kerülni ezt a csapdát, akkor vésd az eszedbe a következő gondolatot:

A legtöbb ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt tudjon keresni, amit aztán arra költ el, hogy megpróbálja visszaszerezni az egészségét.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan őrizhetem meg az egészségemet a munka mellett?

A munka mellett szentelj időt a mozgásra, az egészséges táplálkozásra és tölts minőségi időt barátaiddal, szeretteiddel.

Hogyan találjak egyensúlyt a munka és a magánélet között?

Érdemes fix időpontokat kijelölnöd a munkára, és utána zárd le, ne foglalkozz vele a szabadidődben. Tanulj meg nemet mondani a plusz feladatokra. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version