Site icon C.S. Lazzar

Nevetésterápia: hogyan élj akár 8 évvel többet?

Nevetésterápia: hogyan élj akár 8 évvel többet?

Számos módja van annak, hogy meghosszabbítsuk az életünket, de a legtöbb ezek közül erőfeszítéssel, nehézséggel vagy lemondással jár. Ha szeretnél egy élvezetesebb opciót, íme egy kutatás, ami mosolyt csal az arcodra!

Egy kutatás szerint, akik többet nevetnek, akár 8 évvel is tovább élhetnek. Ahogy öregszünk, egyre kevésbé élvezzük az életet, ami a nevetés csökkenéséhez vezet. Ezt a jelenséget „humor szakadéknak” nevezik. Gyerekként nevetünk a legtöbbet, aztán a 20-as éveinkben kezdünk el kevesebbet nevetni, és ahogy telik az idő, egyre csak csökken és csökken a boldog perceink száma.

A Stanford kutatói megállapították, hogy egy átlagos 4 éves gyerek 300-szor nevet minden nap, míg egy 40 éves ember ugyanannyit… csakhogy 10 hét alatt!

Nehéz meghatározni, miért is működik a nevetés, de számos tanulmány kimutatta, hogy csökkenti a stresszt, a szorongást, jótékony hatással van a vérnyomásra és a szervezetünkben lévő gyulladásokra, javítja a mentális jólétet, az immunitást és a regenerálódást.

A fent említett, 15 évre és 50.000 emberre kiterjedő vizsgálat megállapította, hogy a gyakori nevetés:

  • 48%-kal csökkenti a halálozást minden okból
  • 73%-kal mérsékli a szívbetegség miatti halálozást
  • 83%-kal csökkenti a fertőzés kockázatát

Szóval nevess sokat és szívből, mert az orvosságnál is hatásosabb lehet! Keress olyan tevékenységeket, embereket, filmeket, könyveket, amelyek megnevettetnek. Tedd szokásoddá a humort az életedben, és az évek során egyre több okod lesz a mosolyra!


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan építhetem be a humort az életembe?

Keresd azokat a tevékenységeket, embereket, filmeket és könyveket, amelyek megnevettetnek, és tedd szokásoddá a humort az életedben.

Hogyan kezdjek el többet nevetni, ha jelenleg stresszes az életem?

Tanulj meg lazítani és elengedni a stresszt, hogy be tudd fogadni a humort: meditáció, séta a szabadban, sport.

Milyen gyakorlatok segíthetnek a humorérzék fejlesztésében?

A spontán humorérzék fejlesztéséhez próbáld meg könnyedén kezelni a mindennapi helyzeteket, légy nyitott az új dolgokra, és keresd a humor lehetőségét akkor is, amikor nem várnád. Az improvizációs színház kiválóan fejleszti a gyorsaságot és a kreativitást a humor terén.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version