Site icon C.S. Lazzar

A félelem hatalma az életed fölött

Láttál már olyat, hogy valaki utálta a munkahelyét, mégis minden nap bejárt dolgozni? S olyat, hogy valaki boldogtalan volt a kapcsolatában, mégsem lépett ki belőle? A változástól való félelem egy igen erős akadály tud lenni abban, hogy az ember igazán boldog legyen.

Hallgasd meg (3:28 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Nem tetszik valami? Ne seperd a szőnyeg alá!

Az első és legfontosabb lépés, hogy felismerd, ha valami nem olyan, amilyenre vágysz. Az élet egy ajándék, és túl rövid ahhoz, hogy ne úgy éld, ahogy neked jó. Ha nem szereted a munkahelyed, ne próbáld meggyőzni magad arról, hogy lehetne rosszabb is. Ha nem vagy boldog a párkapcsolatodban, ne mondogasd magadnak, hogy de legalább jól keres / nem ver meg / nem csal meg stb. Ezek olcsó vigaszok, és te is nagyon jól tudod, hogy semmit sem segítenek abban, hogy boldog légy.

Megérdemled a legjobbat!

Nemhogy beérd a rosszal, még azzal se elégedj meg, ha valami elég jó. A jó a legjobb ellensége. Miért ne akarnád magadnak mindenből a legjobbat? Az ember azt kapja meg, amire vágyik. A régi közmondás szerint: Vigyázz, mire vágysz, mert a végén megkapod! Ha megelégedsz a középszerűvel, az elég jóval, korlátokat emelsz magad elé, így soha nem kapod meg azt, amire a lelked mélyén vágysz.

Győzd le a félelmeidet

Természetes dolog, hogy félsz. Az ismeretlentől általában mindenki tart. Akkor van baj, ha beadod a derekad, és a félelem győz. A félelmeken úgy lehetsz úrrá, ha a gondolataidat pozitív irányba tereled. Térképezd fel, hogy mi a legjobb, ami történhet veled, ha változtatsz. Ezt meg vesd össze a jelenlegi helyzeteddel. Normális esetben tisztán fogod látni, hogy mit veszíthetsz, ha nem változtatsz. Az ideális képet minél részletesebben dolgozd ki fejben vagy írásban. Szánj rá sok időt, hogy a figyelmed minél inkább ide terelődjön. Csigázd fel az új iránti izgalmat magadban!

Készíts egy tervet

Egy változás akkor tud igazán simán menni, ha tervezel. Tervezz meg minél több részletet, próbálj minden lehetőségre gondolni. A terved felkészít és megvéd az esetleges negatívumoktól is. Most már számolnod kell azzal is, hogy nem fog minden simán menni. Képzeld el, hogy mi történhet rosszul, és azokra mi lesz neked a lépésed. Ne téveszd szem elől a célodat!

Mindig előre nézz!

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az, hogy kezdesz hátrafelé nézni. Nem szabad! Ha a múlttal foglalkozol, nem haladsz előre. Ami volt, az már a múlté, felejtsd el. Ha már döntöttél és változtattál, előre nézz és magabiztosan kövesd a tervedet.

Egy életed van. Élj, ne csak túlélj!

Ha érzed, hogy nincs minden rendben az életedben, nézz magadba, és keresd meg azt, amin változtatnod kell. Az élet nem terel mindig olyan útra, amilyenre vágysz, ezért merned kell változtatni, és azt az utat választani, ami számodra tökéletes.

Exit mobile version