Site icon C.S. Lazzar

Engem senki sem szeret!

Engem senki sem szeret!

Engem senki sem szeret!

Ha ezt gondolod, neked lesz igazad: senki sem fog szeretni. Még te sem önmagadat. Ha neked ez így jó, nincs mit tenni ellene. De ha szeretnéd, hogy másként legyen, elmondom, mit tehetsz.

Hallgasd meg (3:20 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Miért nem szeret engem senki? Először is azért, mert te sem szereted önmagad. Mielőtt tovább olvasnál, gondolj bele egy pillanatra. Így van? Szereted önmagad? De nem ímmel-ámmal, nem akárhogy, hanem feltétel nélkül! Nem csak „úgy ne…”. Igen vagy nem? Ha nem, ne csodálkozz, hogy azt látod, senki sem szeret. Az elméd arra próbál igazolást találni, amit te gondolsz: nem vagy szerethető. Mindenhol erre keres a tudatalattid bizonyítékot, és minden apró jelt így értelmez. Hogy neked legyen igazad.

Légy büszke arra, aki vagy és ne szégyenkezz azért, hogy más hogyan lát téged. A hiba bennük van!

Mi a teendő?

Nézz a tükörbe és gondolkodj el: miért nem szereted önmagad? Testi oka van vagy lelki? Ha megtalálod az okokat, kérdezd meg magadtól: tudok változtatni rajta? Ha a válasz igen: változtass. Készíts tervet és változtasd meg. Ha a válasz nem: kár rágódni rajta, hiszen úgysem tudod megváltoztatni. Nem marad más lehetőséged, mint elfogadni. Ilyen egyszerű(en hangzik). A cél érdekében azonban nem ördöngősség.

Mit tehetsz még?

Szakíts időt erre: ülj le csendes önmagadban, és gondolkodj el, hogy mik a pozitívumaid. Mindenkinek vannak jó tulajdonságai. Írd össze őket. Mi az, amire büszke vagy? Mi az, ami hiányzik másból, de megvan benned? Ha kész a listád, válaszd ki a legjobb ötöt és ezeket használd fel, hogy nap mint nap erőt meríts belőlük. Írd fel őket nagyban a fürdőben a tükörre, hogy reggel és este lásd őket. Írd fel post-it-okra és tűzdeld tele velük a házat. Tegyél a noteszedbe is, hogy amikor kinyitod, lásd. Tégy a laptopra vagy a számítógép képernyőjére is. Ha teheted, hangosan olvasd fel őket, valahányszor találkozol velük. Az agyadat lassan át fogod programozni, hogy ne a romboló negatívumokra, hanem az építő, jó dolgokra figyeljen.

Nem ismerlek, nem tudom, ki vagy. De tudom, hogy egyedi és különleges ember vagy. Utánozhatatlan képességeid vannak. És meg vagyok győződve róla: szerethető vagy!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version