Site icon C.S. Lazzar

A lehetőség nem kopogtat. Akkor mutatkozik meg, ha te töröd rá az ajtót

A lehetőség nem kopogtat. Akkor mutatkozik meg, ha te töröd rá az ajtót

A lehetőség nem kopogtat. Akkor mutatkozik meg, ha te töröd rá az ajtót

Sok mindent megtanulhatunk az igazán nagy és sikeres emberektől. Az egyik például ez: a lehetőség nem kopogtatott egyiküknél sem az ajtón. Várni tehát a nagy lehetőségre, nagyjából annyit ér, mint a falra hányt borsó. Ha elég vizes, lehet, hogy egy-kettő odaragad, de a zömének még nyoma sem marad.

Hallgasd meg (3:13 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

A lehetőség nem kopog kétszer

Ezt is szokták mondani, csakhogy ez kétszeresen helytelen. Először is azért, mert a lehetőség egyáltalán nem kopogtat. Síri csendben van, és csak az veszi észre, aki élesen figyel. Másodszor meg azért, mert ha meg is mutatkozik, hamar elillan, nem hogy még egyszer „kopogjon”. 

Ne várj a lehetőségre, teremtsd meg magad

Na ez a helyes hozzáállás! Ha csak vársz, passzív elszenvedője vagy mindannak, ami körülötted történik. 50% esélyed van rá, hogy felmutatkozik egy lehetőség: vagy igen, vagy nem. Annak az esélye viszont, hogy pontosan olyan lehetőség kínálkozik, ami számodra tökéletesen megfelel, már lényegesen kisebb. Nem tudnám megsaccolni, de bizonyára belátod, annak már jóval csekélyebb a lehetősége. És még van egy plusz tényező, amivel már gyakorlatilag közel nullára csökken az esélyed: a felkínálkozó lehetőséggel bárki élhet, nem csak te. Nincs számodra „lefoglalva” az univerzum által, hiszen te is csak egy vagy a sok milliárd ember közül. 

Hogyan teremtheted meg magadnak a lehetőséget?

1.Lépj ki a komfortzónádból 

Minden, ami különleges, minden, ami veled mostanig nem történt meg, valószínűleg a kényelmi zónádon kívül esik. Nem hiába hívják komfortzónának. Ott kényelemben vagy. Ha valami többre vágysz, ki kell ebből lépned.

2.Tartsd nyitva a szemed

Ha lehetőségre vágysz, a szemed mindig tárva nyitva kell legyen. Az emberek gyakran elsiklanak a lehetőségek fölött, mert a többségünk felszínesen él. Figyelj nagyon mindenre, ami körülötted történik, amit az emberek mondanak, mire panaszkodnak, mi fáj nekik, mi okoz kellemetlenséget. Ne feledd, a legnagyobb üzletek mindig megoldják az emberiség valamilyen nagy problémáját.

3.Tégy jót, hogy elvárhass cserébe jót

Ha hiszel a karmában, ha nem, ez a valóság. Úgy van, mint a mesében: jó tett helyébe jót várj. Soha nem tudhatod, hol és mikor fordul a kocka. Ha valakin segíthetsz, tedd meg, de ne azért, mert elvársz valamit cserébe. A karmát nem lehet átverni. Csak akkor működik, ha tényleg önzetlenül teszed. Ha nem megy, akkor legalább azt fogadd meg, hogy nem ártasz másnak. Az már egy nagyon jó kezdet!

Azt kívánom neked, hogy ne kelljen ajtókat berúgnod, hogy lehetőséghez juss, de ha azon múlik, légy határozott és tedd meg (persze nem a szó szoros értelmében).

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version