Site icon C.S. Lazzar

A világegyetemben még nem volt soha senki olyan, mint te

A világegyetemben még nem volt soha senki olyan, mint te

A világegyetemben még nem volt soha senki olyan, mint te

Több millió év távlatából nézve te vagy az első, aki olyan, mint te: egyedülálló, különleges és utánozhatatlan. Páratlan képességekkel rendelkezel, és valamilyen értelemben minden eddig élt ember fölött állsz. Az, hogy te most élsz, olyan, mint egy lottó főnyeremény, egy valódi ajándék. Mit kezdesz ezzel az ajándékkal?

Hallgasd meg (4:23 perc)
YouTube video player
Olvasd el (4 perc)

Az emberek többsége úgy éli le az életét, hogy soha nem fedezi fel a benne rejlő lehetőségeket, még csak a felszínt sem kapargatja meg. Mindenkiben ott a potenciál, hogy nagy dolgokat valósítson meg, hogy valóra váltsa legmerészebb álmait is, mégis legtöbben úgy halnak meg, hogy lemaradnak mindezekről. 

Az élet egy ajándék. Jusson ez eszedbe minden reggel.”

Annyi szépség és kaland vár ránk egy röpke néhány évtized alatt, csakhogy mi elveszünk a mindennapok forgatagában. Egyre többet és többet akarunk, viszont nem abból, ami igazán számít. 

Dolgokat gyűjtünk, élmények és emlékek helyett. 

Tárgyakhoz ragaszkodunk és nem az emberekhez. 

Házakat építünk kapcsolatok helyett.

Ki vagyok és mire vagyok képes?

És mindeközben elfelejtjük, hogy kik is vagyunk valójában: különleges teremtmények, hihetetlen képességekkel. Nem ismerünk még egy olyan lényt, aki vagy ami képes lenne mindarra, amire egy ember. S mégis, csak az emberiség kevesebb, mint öt százaléka használja ki a számtalan lehetőséget. Csupán ez a töredék ismeri valójában önmagát, tudja, mire képes és azt meg is teszi. Mindössze ez a néhány ember szárnyal úgy át az életen, ahogyan igazából mindenki képes lenne rá. 

Biztosra veszünk túl sok mindent

Legtöbben beleesünk egy nagy hibába: bele sem gondolunk, hogy ami ma van, az lehet, hogy holnap már nem lesz. Biztosra veszünk olyasmit, ami egyáltalán nem az. Valójában fogalmunk sincs, mi fog történni a következő pillanatban, nem hogy holnap, egy év múlva vagy tíz év múlva. Ha valaki azt mondaná nekünk, hogy ma van az utolsó napunk, bizonyára sok mindent átértékelnénk. Akkor ébrednénk rá arra, hogy mi az, ami igazából számít. 

Az élet az apró részleteken múlik, és minden számít

Ha valaki engem kérdezne, azt mondanám, minden számít. Minden, amit nap mint nap teszek, vagy éppenséggel nem teszek. Hiszen ebből épül fel az én életem. Összeadódik minden gondolatom, cselekedetem s mindaz, amit nem tettem meg, és az eredménye nem más, mint az én életem. Utóvégül pedig mindezekről én döntök. Én döntöm el, hogy Netflixezek másfél órát vagy olvasok egy könyvet. Hogy Facebookozok reggel „csak” tíz percet vagy inkább szaladok helyette néhány kilométert. Én döntöm el, hogy mivel töltöm a mindennapjaimat és ezáltal én döntöm el, hogy milyen lesz az életem. 

Mindenkiben van valami különleges

Tudom azt, hogy ha végigmegyek az utcán, minden egyes velem szembejövő ember valamiben jobb, mint én. De ők is tudják ezt? Valószínűleg nem. Te hogy vagy ezzel? Tudod magadról azt, hogy van valami, amiben minden más embertársadat túl tudod szárnyalni? Ha hiszed, ha nem, így van. A kérdés az, hogy meg akarod-e találni azt az egy, igazán különleges képességedet? Kihasználod-e? Ráépíted-e az életed? 

Ne feledd: 

Különleges, egyedi és utánozhatatlan vagy! Használd ki!”

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version