Site icon C.S. Lazzar

Hasizom gyakorlatokról olvasva nem tűnik el az úszógumi

Hasizom gyakorlatokról olvasva nem tűnik el az úszógumi

Hasizom gyakorlatokról olvasva nem tűnik el az úszógumi

Egész nap felülős, hasprés meg biciklizős videókat néztem, a hasamról viszont egy deka zsír sem tűnt el. Felháborító! Gondoltam szólok: ez a bejegyzés nem a fogyókúrákról, testedzésekről vagy fittségről szól. Sőt, semmi köze nincs ezekhez. De ez a hasonlat érzékelteti a legjobban: ha eredményt akarsz, cselekedned kell.

Hallgasd meg (3:56 perc)
YouTube video player
Olvasd el (4 perc)

Az elmélet és a gyakorlat között nincs különbség. Elméletileg. De gyakorlatilag… Mi a különbség az az ember között, aki egész nap bújja a könyveket, oktató videókat néz, kurzusokra és szemináriumokra jár, mesterizik és doktori diplomát szerez, de ezen kívül semmit sem tesz, és aközött, aki egész nap otthon ül a tévé előtt, sört iszogat és focimeccset néz? Első ránézésre óriási a különbség, nem igaz? Előbbi rettentően okosnak és szorgalmasnak tűnik, a második meg ostobának, lustának. Valószínűleg így is van. Viszont ha azt nézzük, hogy kettőjük közül ki milyen és mennyi eredményt produkál, a különbség gyakorlatilag nulla, egyik sem termel semmit.

Mi a különbség az az ember között, akinek van egy bomba üzleti ötlete, de kuksol rajta, még csak el sem mondja senkinek, és aközött, akinek van egy ötlete, és hosszú éveken át tervezi, hogy mit és hogyan fog csinálni, közben pedig nem mond fel a nyolctól ötig tartó munkahelyén? Előbbi az ostoba, mert semmit sem tesz, utóbbi pedig… Nos, az utóbbi sincs sokkal jobb helyzetben, hiszen ő sem produkál semmilyen eredményt, és ha jól megnézzük, ő sem csinál semmit. Én is nap mint nap tervezem, hogy kockahasam lesz. De attól, hogy olvasok róla, felállítom az edzéstervet és összeírom az étrendet, még egy deka zsírt sem égetek el. 

Csak akkor érhetünk el bármilyen eredményt, ha cselekszünk!

Van egy bomba ötleted? Fogj hozzá és valósítsd meg! Ne csak tervezz, cselekedj!

Szeretnél lefogyni? Eddz és tartsd magad a diétádhoz!

Szeretnél megtanulni valamit? Gyakorolj nap mint nap!

Sikeres szeretnél lenni? Szeretnél meggazdagodni? Dolgozz meg érte!

Egyetlen olyan sikeres és gazdag embert sem hordozott még a Föld a hátán, aki nem dolgozott volna meg keményen az eredményeiért. Vállalkozni szeretnél, de félsz felmondani a munkahelyeden? Keresd meg a módját, hogy fel se kelljen mondj és mégis vállalkozhass. Tony Robbins szokta mondani: „Nem hallottál még a második váltásról?” Dolgozol a rendes munkahelyeden reggel nyolctól délután ötig, utána dolgozol délután öttől este tizenegyig a saját vállalkozásodon. Számtalan sikeres ember ezt csinálta! Volt az az idő, amikor reggel hat-hét körül keltem és egy-kettőre végeztem a munkával… Hajnali egy, kettő. De volt, hogy jobban bírtam, és csak három-négy körül koppant be a szemem a számítógép előtt. Szó szerint arra ébredtem, hogy alszom a gép előtt.

Ilyen egyszerű, kérem. Ha valamit el szeretnénk érni, tennünk kell érte, de megéri, hiszen a kemény munkának meg is van a gyümölcse.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version