Site icon C.S. Lazzar

A társaságod határozza meg a sikerszintedet

A társaságod határozza meg a sikerszintedet

A társaságod határozza meg a sikerszintedet

Az az öt ember átlaga vagy, akikkel a legtöbb idődet töltöd. Ha van köztük negatív ember, te mindhiába igyekszel pozitív, sikeres, boldog lenni.

Hallgasd meg (3:24 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

A negatív ember visszahúz mindenki mást, nem szereti a fejlődést, nem kedveli a boldog embereket, és mindent megtesz, hogy gátolja és lehúzza őket a saját szintjére. 

Hogyan ismered fel a negatív embereket? Egyszerűen: nyisd ki a szemed! 

Mosolyogj és köszönj rá valakire, és kérdezd meg, hogy van. Aztán figyeld a választ, a reakciót. Ő is mosolyog? És hogy van? Jól vagy panaszkodik? 

Mesélj el valami pozitív élményt az életedből, és figyeld meg, mi a reakciója? Veled örül vagy irigykedik? 

Gondolkodj el azon, hogy mikor szoktatok találkozni vagy telefonon beszélni? Amikor neki valami mondanivalója van vagy amikor bármelyikőtöknek jó? Ha nem ugrasz, amikor neki szüksége van rád, hogyan reagál? Megértő vagy megsértődik? Ha neked van szükséged rá, mindig elérhető? Vagy mindig van egy jó kifogása?

Őszintének ismered ezt az embert? Kaptad rajta, hogy nem az igazat mondja neked vagy valaki másnak? Esetleg kért meg, hogy füllents érte vagy miatta? Mond el neked titkokat, amiket másoktól hallott? Szokott pletykálni?

Hozta valamilyen formában a tudomásodra azt, hogy meg kellene változnod? Esetleg diktálni akarta neked, hogy mit tegyél? Szokott kritizálni? Ezzel szemben ő egyáltalán nem viseli jól, ha a szemébe mondják az igazságot?

Mi jellemző rá: optimista vagy pesszimista? Nem bűn a pesszimizmus, viszont a negativitás egyik előjele. 

A negatív emberek mondanivalójának java ugyancsak negatív: rémhírek, katasztrófák, szomorú esetek, amelyeket gyakran felnagyít és eltúloz. Még egy jó hírt is képes kiforgatni úgy, hogy rossznak tűnjön. Ha nincs hír, akkor is talál valamit, amire panaszkodhat.

Nincs olyan jó dolog, ami mellett nem lehetne egy „de”. Bármilyen jó dolog is történik vele vagy a környezetében, neki mindig van a tarsolyában egy „de”, amitől már nem lesz annyira jó.

A negatív emberek néha (vagy gyakran) energiavámpírok: elég, ha öt-tíz percet töltesz velük egy légtérben, és máris úgy érzed magad, mintha egész éjjel a Sziget fesztiválon buliztál volna.

Mit tegyél, ha ilyen ember van a környezetedben? Egyszerű: menekülj! Kerüld a társaságát, amennyire csak lehet! Észre kell venned, hogy mennyire toxikusak ezek az emberek és hogy mennyire romboló hatással vannak a te életedre. Megéri? A válasz kategorikusan az: nem, nem éri meg! 

Hogyan kerüld őket? Sajnos erre nem tudok válaszolni, de ha fontos számodra a saját sikered és boldogságod, biztos vagyok benne, hogy kitalálod a módját.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version