Site icon C.S. Lazzar

Mindig annál több pénzre fogsz vágyni, mint amennyid épp van, de…

Mindig annál több pénzre fogsz vágyni, mint amennyid épp van, de...

Mindig annál több pénzre fogsz vágyni, mint amennyid épp van, de...

Ez a pillanat, soha többé nem jön el még egyszer. Az idő, ami a tiéd, és azt tehetsz vele, amit te akarsz, megfizethetetlen. Gondold meg jól tehát, hogy mire költöd el.

Hallgasd meg (3:00 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Ha kapnál minden nap 86.400 dollárt, mire költenéd el? Minden nap, pontban éjfélkor, megjelenne a bankszámládon ez az összeg, és te egész nap költhetnéd, amire csak akarnád. S este, bármennyi is volt a számlán, ahogy éjfélt üt az óra, újra ott lenne a 86.400 dollár. 

Bizonyára mindent megvennél magadnak, amit csak szeretnél. Nem gondolkodnál sokat rajta, hiszen másnap újra fel lesz töltve a számlád, akár elköltöd a pénzt, akár nem. Nem tartogatnád későbbre, mert tudnád, hogy a nap végén a mai adagból, ami esetleg marad, úgyis odalesz. Kihasználnál minden centet, mert bár azt tudod, hogy a számla újra fel lesz töltve, abban nem lehetsz teljesen biztos, hogy holnap is élni fogsz. Akkor tehát carpe diem, kihoznád belőle a lehető legtöbbet. Logikus, nem igaz?

S akkor miért nem teszed mégis ezt? Miért van az, hogy minden nap kapsz 86.400 másodpercet az élettől, ami fölött szabadon dönthetsz, és a zömét elfecsérled? Pedig az idő sokkal fontosabb, mint a pénz. Bármikor lehet több pénzt keresni, de több időt nem kaphatsz.

Mit tesznek a legtöbben ezzel a 86.400 pillanattal? Átalusznak majd’ 30.000-t, sokan azonban még így sem tudják kipihenni magukat. A munkahelyükön töltenek újabb 30.000-t, de legszívesebben felmondanának. A maradék egyharmad idejüket pedig többnyire liccs-loccs dolgokkal töltik el. 

Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled!”  – Steve Jobs

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az, ha azt gondolod, bőven van időd. Az időt nem tudod birtokolni, nem tudod megvenni pénzen, nem tudod megtartani, de használhatod, magadra fordíthatod és kihozhatod belőle a legjobbat saját magad számára.

Ha minden nap úgy élsz, mintha az a napod lenne az utolsó, egy nap majd minden bizonnyal igazad lesz.”

A te döntésed, hogy mivel és hogyan töltöd el az idődet. De ha minden napnak a következő gondolatokkal indulsz neki, talán másképp fogod élni az életed: az élet nem tart örökké, ami elmúlt, nem jön vissza, és aki nincs már velünk, többé nem is lesz.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version