Site icon C.S. Lazzar

A szenvedély mindennél fontosabb!

A szenvedély mindennél fontosabb!

A szenvedély mindennél fontosabb!

Ha munkáról van szó, mi az az egy dolog, amivel lepipálható az okosság, talpraesettség, tehetség, sőt gyakran még az iskolázottság is? A szenvedély.

Hallgasd meg (1:43 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Teljesen lenyűgöz, amikor olyan embert látok, aki testét-lelkét beleadja abba, amit csinál. Azt vettem észre, hogy ez nem kell feltétlenül egetrengető dolog legyen, lehet akár egy olyan apróság, mint egy kávé lefőzése. Ugyanazzal a géppel főzi le, mint akármelyik másik munkatársa, ugyanazokat az alapanyagokat adja hozzá, valószínűleg mindenki betartja a receptet, és mégis, az egyik egyszerűen finomabb, mint a másik. Az egyetlen különbség: az ember, aki elkészíti. És azon túlnézve: az ember lelkesedése, amivel elkészíti. Azt hiszem, ez az igazi különbség. 

Mert rengeteg okos, ügyes, talpraesett, tehetséges ember él ezen a világon, viszont (sajnos) elég ritka az, aki szenvedéllyel végzi a munkáját. Szerintem pedig ennek kellene az egyik legfontosabb dolognak lennie minden ember életében, hiszen a munkával töltjük el igencsak rövid életünk legnagyobb részét. Mindenki megérdemelné, hogy olyasmit csináljon, amiért lelkesedni tud. És arról még nem is beszéltünk, hogy mennyivel jobb lenne úgy a világunk…

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version