Site icon C.S. Lazzar

Boldog és sikeres szeretnél lenni? Tanulj meg felelősséget vállalni!

Boldog és sikeres szeretnél lenni? Tanulj meg felelősséget vállalni!

Boldog és sikeres szeretnél lenni? Tanulj meg felelősséget vállalni!

Mindaddig, amíg más embereket vagy a körülményeket okolod a saját kudarcaidért, ne is álmodj arról, hogy sikeres és boldog leszel. Senki nem tartozik neked semmivel! Minden felelősség a tiéd!

Hallgasd meg (2:12 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

A legkönnyebb és egyben a legaljasabb dolog, amit saját magunkkal szemben elkövethetünk az, amikor a saját kudarcainkért mást okolunk. Azzal, hogy nem vállaljuk a felelősséget a saját gondolatainkért, tetteinkért és döntéseinkért, semmi mást nem teszünk, csak tápláljuk magunkban a bizonytalanságot. Ugyanis azzal, hogy mást vádolunk, pillanatnyilag jobban érezzük magunkat („Nem én vagyok a hibás…”), de nem vesszük észre, hogy egyúttal kiadjuk a kezünkből az irányítást a saját életünk felett.

Mert ha más emberek vagy a körülmények a hibásak az én kudarcaimért, akkor nekem gyakorlatilag nincs hatalmam a saját sikereim, kudarcaim, győzelmeim, veszteségeim felett, azaz nincs hatalmam az én életem felett. Mindenki másnak azonban van. Tudok én így magabiztos, sikeres és boldog lenni? 

Az a nap, amikor megtanulod kimondani, én vagyok a felelős, lesz az a nap, amikor elindulsz a boldogság és siker felé vezető úton. 

Az a nap, amikor nem csak mondod, de érzed és tudod, hogy te vagy a felelős mindenért, ami a te életedben történik, lesz az a nap, amikor boldog is leszel. 

Tudom, nagyon nehéz. Az agyad ezerrel kattog az előbbi mondat után. „Hogy lehetnék én a felelős mindenért? De hiszen…” – és itt következik mindenkinek a saját felsorolása azokkal az „érvekkel”, amelyek bizonyítják: nem lehetsz mindenért te a felelős. Felháborodsz és megnyugszol. Nem értesz egyet velem. De nem vagy boldog, nem vagy sikeres. És ezért ki a felelős? Te.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version