Site icon C.S. Lazzar

Az illúziók rabságában

Az illúziók rabságában

Az illúziók rabságában

Az igazság fáj – ezért néha nem is akarjuk hallani, látni, érezni és egyáltalán tudni róla. Csodálatos lény az ember, mert képes ezt megtenni.

Hallgasd meg (1:45 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Inkább választjuk azt, hogy élünk egy illúzióban, egy képzelt valóságban, minthogy szembenézzünk az igazsággal. Mert az igazság olykor vereséget jelent. Az igazság néha olyan változásokat követel, amelyekre nem érezzük felkészülve magunkat. Az igazság azonban akkor is az, ha tagadjuk. 

Mellesleg kit akarunk átverni? Másnak hazudhatunk, de a lelkünk mélyén az igazság egy olyan harcot indít, amit végül saját magunkkal kell megvívnunk. Meddig tudjuk eljátszani a színjátékot? Lehet húzni ideig-óráig, de a lelkiismeret igencsak erős ellenfél és végül győzni fog. 

Jobb, ha vállaljuk a kudarcot, a vereséget, a megaláztatást, vagy amivel éppen jár az igazság, mert akár tetszik, akár nem, úgyis győzni fog. És így legalább megkíméljük magunkat a lelki békénk feláldozásától, valamint attól a keserű harctól, amit a saját belső világunkban kellene megvívjunk. Ne hagyjuk magunkat illúzióban élni, mert fájdalmas vége lesz!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version