Site icon C.S. Lazzar

Boldog új életet kívánok!

Boldog új életet kívánok!

Boldog új életet kívánok!

Én nem tudom te hogy vagy vele, de engem kissé megijeszt, hogy mennyire gyorsan eltelt egy újabb év! Az év vége jellemzően arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk az elmúlt háromszázhatvanöt napon. Mit csináltunk jól, miben tévedtünk, mit valósítottunk meg és mit mulasztottunk el… Á, dehogy! Csak simán arra gondolunk: basszus, megint eltelt egy év?

Hallgasd meg (3:14 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Nekem abban különbözik ez az év vége, az összes eddigitől, hogy most sokkal inkább az előrenézésre teszem a hangsúlyt, mint a múltra. Nem újévi fogadalmakon gondolkodok, hanem azon: hol szeretnék lenni a messzi-messzi jövőben? (Ez egy kicsit Star Warsosra sikerült, s ha már itt tartunk: az Erő legyen veled!) És tényleg messzi-messzi jövőben gondolkodok, hiszen most életemben először, belegondoltam, hogy (ha minden jól megy) meg fogom érni a 2080-at. Legalábbis úgy tervezem. Na de mennyire sci-fi filmbe illően hangzik ez? Kétezernyolcvan! Atyaég! Fogalmam sincs, hogy milyen világ lesz akkor.

Azt viszont tudom, hogy milyen világot szeretnék én! 

Álmom egy olyan világ, ahol a többség kiegyensúlyozott és boldog életet él. Célom minél több embert inspirálni és motiválni, hogy magabiztosak, céltudatosak és sikeresek legyenek.”

Így azt is tudom, hogy a célom elérésének érdekében mit kell tennem. Pontosan ezt: cselekednem kell! A messzi-messzi jövőben lévő álom beteljesüléséhez, ma, most van szükség tettekre. Nem újévi fogadalmakra van szükség, hanem rövidtávon megvalósítható konkrét célokra. Mit kell megvalósítanom 2020-ban? Hol kell lennem 2025-ben? Hány ember életére szeretnék pozitív hatással lenni a következő tíz évben? 

Az álmom merész, az idő meg kevés, tehát komolyan kell vennem ezt a feladatot. Úgy tűnik, végül mégis újévi fogadalmakba torkollottak gondolataim. Nem baj, csak a cél számít: boldog, sikeres embereket szeretnék látni, amerre csak járok. 

Nem „hiszem”, nem „bízom benne”, hanem határozottan tudom, hogy így lesz, hiszen már most, ma, 2019 utolsó napján olyan világot élünk, amikor minden a rendelkezésünkre áll, hogy így legyen. Csak még túl kevesen tudják. De én (is) hozzájárulok és segíteni fogok, hogy mindenki megtudja: te is és minden embertársunk megérdemli, hogy boldog és sikeres legyen. Ez nem egy olyan játék, ahol egyik fél nyer, a másik meg veszít. Itt mindenki nyerhet!

Úgyhogy 2019 utolsó üzenete tőlem neked, és az emberiségnek: boldog új életet kívánok!

Exit mobile version