Site icon C.S. Lazzar

Szeretnél boldog lenni?

Szeretnél boldog lenni?

Szeretnél boldog lenni?

Gondolkodtál már azon, hogy amikor a boldogságot hajszolod, miért tűnik annyira megfoghatatlannak? Azt hiszem, többségünk így van ezzel.

Hallgasd meg (1:54 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

A leggyakrabban elkövetett hiba az, hogy azt gondoljuk, a boldogság valahol máshol vagy máskor van. Nem itt és nem most, hanem máshol, másvalakivel, másvalamit csinálva.

Amikor a boldogságot keressük, mozgásban vagyunk. Eltávolodunk a „most”-tól és az „itt”-től, és észre sem vesszük, hogy pontosan ezáltal távolodunk el a boldogság megtalálásától. Mert mi a boldogság? Egy érzés. Érezni valamit azt jelenti, hogy jelen kell lennünk. Nem tudunk valamit a jövőben érezni. Nem tudunk szerelmesek lenni holnapután, ugyanakkor most érezni, hogy szerelmesek vagyunk.

Az igazán érdekes dolog az, hogy amikor nem próbáljuk a saját boldogságunkat utolérni, hanem másokra figyelünk, másoknak próbálunk segíteni boldognak lenni, visszatérünk az „itt és most”-ba. S azáltal, hogy áthelyezzük a figyelmünket másokra, a kedvesség, az empátia és a segítés által, megtapasztalhatjuk mi is a boldogságot.

A leggyorsabb és legbiztosabb útja annak, hogy boldogságot érezzünk az, hogy ha másokat próbálunk meg boldoggá tenni.”

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version