Site icon C.S. Lazzar

Az életben nincsenek rövidítők – nem kaphatsz meg mindent máról holnapra! Kivéve a boldogságot

Az életben nincsenek rövidítők - nem kaphatsz meg mindent máról holnapra! Kivéve a boldogságot

Az életben nincsenek rövidítők - nem kaphatsz meg mindent máról holnapra! Kivéve a boldogságot

Az élet nem egy mese. A mesékben a jó mindig győz és a végén mindenki boldog, kivéve a gonosz szereplőt (néha még ő is). Az élet végén sajnos ritka az az ember, aki boldog.

Hallgasd meg (3:17 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Pedig a boldogsághoz nem kell sok minden. És ez a legnagyobb hiba: azt gondoljuk, hogy majd csak akkor leszünk boldogok, ha megszerezzük azt, amivel még nem rendelkezünk. Ha majd megházasodunk. Ha gyerekeink lesznek. Ha megvesszük az új autót. Ha beköltözünk az új kertes házunkba. Vagy egészen apró dolgok, mint egy új telefon vagy egy új ruha. Figyelem, spoilerezek! Ezek közül semmi sem fog boldoggá tenni.

A másik hibánk, hogy olyasmin rágódunk, amit nem tudunk befolyásolni, ráadásul ilyesmihez kötjük a boldogságunkat is. Boldog leszek majd, ha nem fog ennyit esni az eső. Ha Ausztráliában nem fog égni az erdő. Ha fiatalabb lennék. Ha élne még XY. Amíg a fókusz ezeken van, lehetetlenség boldognak lenni. 

Pedig mindenki életében van rengeteg (és amikor azt mondom, rengeteg, akkor elképesztő mennyiségű dologra gondolok!) olyasmi, amiért hálás lehetne. De túl sok mindent ezekből garantáltnak veszünk, és észre sem vesszük, amíg el nem veszítjük. Töltsd ki az Érezd magad jobban a bőrödben című tesztemet, és meglátod, miről beszélek. 

És most a várva várt recept! 

A boldogsághoz csupán egy dologra van szükséged: fogadd el magad és mindent, ami veled jár, úgy, ahogy van. Ne vágyakozz olyasmi után, amivel nem rendelkezel, és ne arra figyelj, amit nem tudsz befolyásolni, hanem épp ellenkezőleg: légy hálás azért, amid van, és arra fókuszálj, amit képes vagy irányítani. Erről szól a „boldogság belülről fakad” mondás. 

Tudom, hogy érted, amit írok, de a gyakorlatba ültetés még nekem is nehézséget okozott. Úgyhogy jogos a kérdés, amikor azt mondod: „Jó, jó, de hogyan?!”. Nos, erre a megoldás: légy hálás! Méghozzá úgy, hogy rendszeresen, naponta gyakorold! Igen, jól látod: gyakorold a hálát! Minden ember hálás, de ez nem elég. Nem elég kijelenteni, hogy hálás vagyok, érezni is kell. És hogy érezhesd, gyakorolnod kell. S hogy azt is értsd, miért: mert nem lehetsz egyszerre hálás és haragos. Nem lehetsz egyidőben hálás és frusztrált. Nem lehetsz egyszerre hálás és boldogtalan. Egyszerűen képtelenség ezeket a többé-kevésbé ellentétes érzéseket egyszerre érezni. 

És ha nem jöttél volna rá eddig magadtól: a hála egyben boldogság.

További javasolt írásaim a hálával kapcsolatban:

Ismételd ezt az egyetlen dolgot minden nap egy percig, és az életed új értelmet kap

Tudományosan bizonyított tény: a legegészségesebb emberi érzelem a hála

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version