Site icon C.S. Lazzar

Az élet értelme

Az élet értelme

Az élet értelme

Nem véletlen, hogy megszülettél. Az életednek van értelme!

Hallgasd meg (3:01 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Tudod, mennyire kicsi az esélye annak, hogy te megszülettél?

Csak összehasonlításnak, íme néhány dolognak az esélye:

Tizenegy ujjal szüless: 1:500

Megnyerd az Oscar-díjat: 1:10.000

Villámcsapás: 1:1.000.000

Lottó főnyeremény: 1:300.000.000

Hogy megszülettél: 1:400.000.000.000 (400 billió) 

Nem azért élsz, hogy csak egyszerűen létezz.

Minden ember életének célja van.

Elsősorban az a feladatod, hogy megtaláld ezt a célt.

Mi az, amiben igazán jó vagy? Mi az, ami érdekel, amit játszi könnyedséggel meg tudsz tanulni? Szenvedéllyel végzed, és annyira jól érzed magad közben, mint amikor egy gyermek játszik. 

Van benned valami, amire a világnak szüksége van! Kötelességed megtalálni és kihozni magadból, továbbadni a következő nemzedéknek, a világnak, az emberiségnek. 

Nem számít, hogy mit gondolsz a világ nagy kérdéseiről, hogy van-e Isten, vagy valami végtelenül intelligens űrlény találmánya vagyunk, hogy az ember az ősrobbanás és az evolúció terméke, vagy egyszerűen puszta véletlenek sorozataként létezünk. Mert bármiben is hiszel, ugyanoda lyukadunk ki: az, hogy te, itt, most, ebben a pillanatban, ezen a bolygón élsz, egy hihetetlen csoda.

Ha hiszel Istenben, abban is hinned kell, hogy nem véletlenül adott neked életet! Célja van veled, mint minden más emberrel. Hogy mi az? Nem tudom megmondani. Senki sem tudja neked megmondani. Egyedül te tudod felfedezni. És hidd el, kötelességed felkutatni, nem bízhatod a véletlenre. 

Ha az evolúcióban hiszel, abban is hinned kell, hogy nem lennénk itt, ahol most vagyunk, s főleg nem élnénk úgy, ahogyan, ha az előttünk élő emberek nem tettek volna meg mindent, hogy a világ egy jobb hely legyen minden ember számára. A mai ember életszínvonala a rengeteg ötlet, találmány, technikai vívmány, megszámlálhatatlanul sok órányi munka eredménye.

Ne fecséreld el az életed! Találd meg életed küldetését és élj annak! Hogy miért? Mert ezért születtél meg. Mert másképp soha nem leszel igazán és teljesen boldog.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version