Site icon C.S. Lazzar

Van 15 szabad perced? Szaladj egyet, mert jót tesz az agyadnak!

Van 15 szabad perced? Szaladj egyet, mert jót tesz az agyadnak!

Van 15 szabad perced? Szaladj egyet, mert jót tesz az agyadnak!

A testmozgás előnyeit mindenki ismeri, de a legújabb kutatások azt is kimutatták, hogy csupán egy negyed órás laza kocogás is jótékony hatással van az agyunkra.

Hallgasd meg (1:47 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Minden nap, minden ember életében van olyan pillanat, amikor lenne 15 perce arra, hogy egyet szaladjon. Csakhogy kifogásokkal tele van a padlás… Nincs kedvem, nincs időm, s különben is, mit ér 15 perc? A vicces az, hogy 15 perc üldögélést pihentetőbbnek találunk, mint 15 perc szaladást (logikus, hiszen a szaladástól kifáradunk!), mégis a kutatások azt igazolják, hogy fordítva van. Az üldögélés nem sokat változtat azon, hogy milyen állapotban vagyunk előtte és utána, a szaladást követően viszont határozottan energikusabbak leszünk.

A tudományos hátterét az elméletnek itt olvashatod el: Acta Psychologica. De ahogy a mondás tartja: a puding próbája az evés, gyakorlatba kell ültetni az elméletet. Én élő bizonyítéka vagyok annak, hogy a reggeli testmozgás energizál. Bár edzés közben lihegek és a torkomban dobog a szívem, utána a napom sokkal jobban telik, mintha aludtam volna még egy órát. Próbáld ki! Mit veszíthetsz? 15 percet, amit üldögéléssel tölthetnél?

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version