Site icon C.S. Lazzar

Vállalkozói fejfájás-megelőzés 1.0: a rendszer a megoldás

Vállalkozói fejfájás-megelőzés 1.0: a rendszer a megoldás

Vállalkozói fejfájás-megelőzés 1.0: a rendszer a megoldás

Vállalkozó vagy, tehát tudod: nincs vállalkozás fejfájás nélkül. De vajon azt is tudod, hogy lehetne sokkal kevesebb fejfájásod? Van egy megoldás, amivel garantáltan csökkentheted a stresszt, amit a vállalkozásod okoz számodra.

Hallgasd meg (2:08 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Számtalan vállalkozói problémára egy szó a megoldás: rendszer. De ez a szó sok mindent jelenthet, például:
– egy organigramát;
– egy szervezési táblát;
– egy ERP, CRM vagy hasonló informatikai rendszert;
– egy nagy könyvet, amiben minden folyamat le van írva;
– irányelveket.

Melyikre van neked szükséged? Pontosan erről szól ez a megoldás, amit az imént említettem: ahhoz, hogy ne fájjon a fejed, rendszerekre van szükség a vállalkozásodban. Egyelőre csupán ennyire van szükség, hogy megértsd és alkalmazni kezd ezt az elméletet: ahhoz, hogy valami simán menjen, szükség van egy rendszerre.

Azért van az autó visszapillantó tükre két oldalt és nem az autó kipufogója helyett, mert az autógyárban van egy rendszer, ami szabályozza azt, hogy hova kell kerüljön a tükör. A te vállalkozásodban mi van leszabályozva? Biztos vagyok benne, hogy ami le van szabályozva, az jól működik. És ennek az ellentéte is igaz: ott, ahol gondok vannak, nincsenek megfelelő szabályok, nincs egy rendszer.

Legyenek rendszereid, és meglátod, a pozitív hatást nagyon rövid időn belül érezni fogod, hiszen benne van a szóban: a rendszer rendet teremt.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version