Site icon C.S. Lazzar

Vállalkozás: a jó és a rossz munkatársak

Vállalkozás: a jó és a rossz munkatársak

Vállalkozóként tudjuk, hogy a lehető legnagyobb fejfájást a munkatársak okozzák nekünk. Rájuk szenteljük a legtöbb időt, rájuk költjük a legtöbb pénzt, mégis gyakran hálátlan, lusta embereknek látjuk őket. Ezért is alapvető fontosságú, hogy jó munkatársaink legyenek!

Hallgasd meg (1:36 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

A jó munkatársakat könnyű felismerni, hiszen bárhonnan nézzük, befektetést látunk bennük. Ezzel szemben a rossz munkatársak csupán kiadást jelentenek számunkra. Az egyik eredményeket produkál, a másik kifogásokat. Az egyik sokkal többet termel, mint amennyibe ő kerül a cégnek, a másik meg olyan, mint a plázacica feleség. 

Vezetőként nagyon fontos, hogy felismerjük és megkülönböztessük a jó és a rossz munkatársakat. Utóbbiak elszívják a vállalkozás erőforrásait, mérgezik a környezetet és tönkreteszik a csapatot.

Ha vállalkozó, vezető vagy, szánj rá időt, hogy egyesével megvizsgáld az alattad dolgozó munkatársaidat: ez az ember befektetés vagy kiadás? Az utóbbiaktól meg kell válnod. Dönts gyorsan és határozottan, a csapatod és a vállalkozásod meghálálja!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version