Site icon C.S. Lazzar

2 reggeli szokás, amitől garantáltan sikeresebb leszel

2 reggeli szokás, amitől garantáltan sikeresebb leszel

2 reggeli szokás, amitől garantáltan sikeresebb leszel

A sikeres emberek nagyon jól tudják, hogy egy igazán jó nap reggel kezdődik. Ezért semmit sem bíznak a véletlenre, hanem pontosan megtervezik a reggelek minden mozzanatát, aminek köszönhetően ők egész nap lendületesek, energikusak és hatékonyak lehetnek.

Hallgasd meg (3:51 perc)
YouTube video player
Olvasd el (4 perc)

A rutin este kezdődik

Egy jó nap egy jó reggellel indul, egy jó reggel pedig már előző este megkezdődik. 

Ahhoz, hogy reggel a rutin elvégzéséhez szükséges időben fel tudj kelni, este időben le kell feküdnöd. Lefekvés előtt két órával ne használj semmilyen elektronikai eszközt, hiszen tudományosan bizonyított tény: ezek az eszközök nyugtalan, zavart alváshoz vezetnek. Tehát ne tévézz, ne facebookozz, ehelyett inkább olvass egy könyvet. Ezenkívül fontos, hogy előkészítsd mindazt, amire még reggel szükséged lesz.

Első rutin: testmozgás

A legtöbb ember nehezen tud reggel felkelni. Még annak is, akinek ez sikerül, időbe telik, amíg rendesen beindul az agyműködése. Pedig ahhoz, hogy bármit meg tudjunk tenni, pontosan erre van szükségünk: egy jól működő agyra. Ezért minden sikeres embernél a reggeli rutin része a sport. 

El sem tudod képzelni, hogy csupán napi öt perc intenzív testmozgás milyen csodákra képes! Természetesen ha már most napi egy órát edzel, ne redukáld ezt le öt percre. De ha te is a többséghez tartozol, akkor valószínűleg nem része a napodnak a testmozgás. Mit csinálj? Bármit, ami neked kényelmes és megduplázza a szívverésedet.

Az általam leginkább javasolt gyakorlat a HIIT edzés (high intensity interval training – magas intenzitású szakaszos edzés), azaz rövid, de robbanásszerűen intenzív edzésszakaszok és rövid pihenők ciklikus ismétlődésén alapuló mozgásforma. Keress rá az interneten, YouTube-on, számtalan ingyenes gyakorlatot fogsz találni.

Ha erre nincs időd vagy kedved: ugrálj vagy szaladj egy helyben 45 másodpercet, majd pihenj 15 másodpercet. Ismételd meg ötször. 

Ha kész vagy, irány a zuhany, és a trükk az, hogy a lehető leghidegebb vizet használd. Az ébredés garantált!

Második rutin: tervezés

Van egy törvény, ami azt mondja, bármilyen terv jobb, mint a semmilyen. A legtöbb ember sajnos bármilyen terv nélkül indul neki minden napjának. Nem csoda tehát, hogy sokszor összecsapnak a hullámok a fejük felett, káosz és stressz uralja a mindennapjaikat, estére mindig kimerültek, frusztráltak, idegesek. A sikeres emberek ezzel szemben mindent megterveznek.

Az első dolog, amit meg kell tervezni, hogy mi az az egy dolog, amit ha elvégzel, a nap végén azt mondhatod, hogy sikeres napod volt. A többit se bízd a véletlenre! Írj le mindent, amit aznap el kell vagy el szeretnél végezni. Azután pedig használd az Eisenhower mátrixot, hogy eldöntsd, milyen sorrendben fogod elvégezni ezeket.

Bónusz tipp: mit ne tegyél reggel?

Semmiképp ne nyúlj a telefonodhoz, mindaddig amíg nem végeztél a reggeli rutinnal! 

Ha egy olyan reggeli rutint szeretnél kialakítani, ami garantáltan hozzásegít téged a céljaid eléréséhez, ajánlom figyelmedbe a Start! reggeli rutint, amit megtalálsz itt:

https://cslazzar.com/extra

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version