Site icon C.S. Lazzar

Légy hasznos!

Légy hasznos!

Légy hasznos!

Azt mondják, az az életünk értelme, hogy megtaláljuk az értelmét. Én meg azt mondom, hogy életünk végéig keresgélhetjük, ha legalább halvány lila gőzünk sincs, hogy hol kell keresni.

Hallgasd meg (1:35 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1 perc)

Mi az életem értelme?

Mélyen bele lehet bonyolódni ebbe a kérdésbe, és könnyen el lehet veszni a millió lehetőség között. Amikor ezen a kérdésen gondolkodom, általában két lehetőség van, ahogyan végződik: az egyik az, hogy zsákutcába kerülök, azaz olyan kérdések vetődnek fel, amire az emberiség nem tudott még választ találni. A másik lehetőség meg az, hogy rájövök, valójában már tudom és nagyon egyszerű a dolog: legyek hasznos.

Ezt aztán lehet újra boncolni a végtelenségig, például hogy kinek legyek hasznos, magamnak vagy másoknak? Milyen formában legyek hasznos, nyújtsak segítséget nekik, vagy jótékonykodjak, adományozzak? Ezekre a kérdésekre szerintem nincs egyetlen helyes válasz. Mindenki magának kell eldöntse, hogy milyen formában szeretne hasznos lenni,  hiszen egyesek számára a gyereknevelés lehet a válasz, mások számára az, hogy elindít egy vállalkozást. És mindkettőnek igaza van.

A lényeg szerintem az, hogy amit teszünk, miközben igyekszünk hasznosak lenni, tegyen boldoggá minket. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version