Site icon C.S. Lazzar

Törődj magaddal, hogy törődhess másokkal

Törődj magaddal, hogy törődhess másokkal

Törődj magaddal, hogy törődhess másokkal

Tedd magad az első helyre – ezt mondtam az egyik bejegyzésemben, és bizony kivertem vele a biztosítékot néhányatoknál. De csak azért, mert nem olvastatok tovább. Olvass tovább, kérlek.

Hallgasd meg (2:04 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Bevallom, tényleg önzőségre utal ez a mondat, csak így, szárazon, egymagában. De én nem így értettem. Arra gondoltam, hogy ne csak magunkkal törődjünk, sőt, épp ellenkezőleg. Én is azon dolgozom nap mint nap, hogy legyen egy jobb világ, ahol az emberek megkülönböztetés nélkül, békében együtt élnek, egymást segítve, támogatva, ahol nincs szegénység, nincs betegség, nincs éhezés. 

De hogyan törődhetnénk másokkal megfelelőképpen, ha magunkkal nem foglalkozunk, ha még magunkra sem vigyázunk? Lásd, igencsak időszerű: a maszk viselése. Van, aki csak az állára teszi. Van, akinek csak a száját fedi el, és van, aki fel sem teszi. Bizonyára nyomós okuk van rá, hogy így cselekednek, de egy dolog biztos: csak és kizárólag magukra gondolnak ezek az emberek. Csak arra, hogy nekik mi felel meg, meg nekik mi a jó.

De ez a bejegyzés nem a vírusokról és nem is a maszkviselésről szól, hanem arról, hogy gondoljunk másokra is, ne csak magunkra. Amikor azt írtam az egyik bejegyzésemben, hogy tedd magad az első helyre, akkor is az volt a mondat folytatása: …ahhoz, hogy maximálisan tudj másokkal törődni. Most is ugyanazt mondom: törődjünk magunkkal, de közben ne feledkezzünk el mindenki másról sem. 

Egyedül így van esélyünk, hogy megszabaduljunk mindentől, ami tönkreteheti az emberiséget: együtt.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version