Site icon C.S. Lazzar

A kis és ártatlan hazugságok nagy és súlyos következményekkel járnak

A kis és ártatlan hazugságok nagy és súlyos következményekkel járnak

A kis és ártatlan hazugságok nagy és súlyos következményekkel járnak

Nap mint nap száz és száz apró hazugságot mondunk magunknak és másoknak. A legtöbbről tudomást sem veszünk, pedig bármennyire is kicsik, nagyon veszélyesek, és igencsak súlyos következményekkel járnak.

Hallgasd meg (2 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Lusta vagyok… Habár nem is vagyok annyira lusta. Lehetnék sokkal lustább, úgyhogy ez így pont jó nekem.

Túl sok édességet eszek… De legalább sportolok, úgyhogy az kompenzálja. 

Le akarok szokni a dohányzásról, de nem tudok. Már mindent megpróbáltam.

Felismered az apró hazugságokat, amelyeket magunknak mondunk ilyenkor? Meglehetősen alattomosak, és a fejünkben lévő belső hangunk mondja nekünk, tehát elhisszük. Nem tartunk tőle, hogy bárki is megtudja, nem félünk attól sem, hogy lelkiismeret-furdalásunk lesz később, hiszen mi mondtuk magunknak, tehát igaz kell legyen.

A veszély mindezekben az, hogy minden, amit magunknak mondunk és elhiszünk, formálja az egyéniségünket és a jellemünket. Ha hazugságokat mondunk magunknak és azokat elfogadjuk, akkor saját feddhetetlenségünket kérdőjelezzük meg. A tudatalattink megtanulja mindezt, és amikor nagyobb dolgokról lesz szó, a lelkiismeretünk kevésbé fog közbeszólni. Később már nemcsak magunknak, hanem másoknak is szemrebbenés nélkül hazudni fogunk, egyre nagyobb és nagyobb dolgokban is megengedjük magunknak az őszintétlenséget. 

Csírájában kell elfolytanunk ezeket a ferdítéseket és füllentéseket, ha azt szeretnénk, hogy mindig bátran és büszkén nézzünk szembe magunkkal a tükörben.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version