Site icon C.S. Lazzar

Hogyan legyen olyan hozzáállásod, amivel bármi sikerülhet?

Hogyan legyen olyan hozzáállásod, amivel bármi sikerülhet?

Ahhoz, hogy bármi sikerüljön nekünk az életben, valaminek – egy szokásunknak – gyökeresen meg kell változnia. Ez nem tehetség és nem is származás kérdése – mindenki képes rá.

Hallgasd meg (3:35 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

A siker kulcsa a megfelelő hozzáállás

Ha azt szeretnénk, hogy valóra váljanak az álmaink, és hogy sikerüljön megvalósítani a céljainkat, meg kell erősítenünk a hozzáállásunkat. A hozzáállásunk pedig nem más, mint egy szokás, méghozzá azon szokásunk, hogy hogyan gondolkodunk. Abban egyetérthetünk, hogy mi döntjük el, hogyan gondolkodunk? 

Mi irányítjuk a gondolatainkat vagy a gondolatok irányítanak bennünket?

Ez valójában nem egy vagy-vagy kérdés, hiszen oda-vissza működik: vannak tudatos gondolataink és döntéseink, azonban a zöme mindannak, ami a fejünkben zajlik, nincs a közvetlen irányításunk alatt. Az elménk úgy működik, mint egy program a számítógépen – csak aszerint tud látszólagos „döntéseket” hozni, ami előre meg volt tanítva neki a programozók által. 

Amikor az agyunkról van szó, mi magunk vagyunk a programozók. Azaz minden tudatos döntésükkel megtanítunk magunknak valamit, hogy azt mi hogyan csináljuk. És ha eleget ismételjük, szokásunkká válik. És amint szokásunkká válik, „elkészül a program”, s már automatikusan csináljuk, anélkül, hogy gondolkodnunk kellene rajta.

A hozzáállásunk is egy ilyen program

Ha az a szokásunk, hogy amikor nehéz, feladjuk, nem azzal van a gond, hogy gyengék, bizonytalanok vagy félősek lennénk, csupán annyi a gond, hogy a nem megfelelő hozzáállást tanítottuk meg magunknak. Az vált szokásunkká, hogy feladjuk, úgyhogy amikor nehéz, már nem is gondolkodunk a megoldáson, hanem automatikusan feladjuk. 

Meg tudjuk változtatni a hozzáállásunkat

Azt kell észrevennünk, hogy ennek nem kell feltétlenül így lennie! Ugyanis a gondolatainkat – ha akarjuk – tudjuk irányítani. S mert a gondolataink teremtik meg a szokásainkat, – ahogyan egy programozó képes megváltoztatni egy programot -, mi is képesek vagyunk felülírni régi szokásokat, meg tudjuk változtatni azokat vagy el tudjuk hagyni, ami nem tetszik és megtanulhatunk új, jobb szokásokat. 

A hozzáállásunk egy szokás – és ezt is meg tudjuk változtatni pusztán a gondolatainkkal. Az erős, magabiztos, töretlen hozzáállás bárki által elsajátítható, csupán annyit kell tennünk, hogy tudatosítjuk magunkban, mit szeretnénk. Egy jobb hozzáálláshoz pozitív gondolatok szükségesek, meg kell győznünk magunkat arról, hogy amit akarunk, az elég fontos számunkra, hogy ne adjuk fel akkor sem, ha nehéz. Ki kell tartanunk akaratunk, céljaink, álmaink mellett mindig és bármilyen körülmények között. 

Amikor tudatosan gondolkodunk mindezeken, nem engedjük, hogy a hozzáállás programja automatikusan készüljön el az elménkben, hanem elkészítjük mi, magunknak azt a változatot, ami minket szolgál.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version