Site icon C.S. Lazzar

A kiválóság életfilozófiája egy bestseller író tollából

Robin Sharma – Hajnali 5 óra klub című könyvében olvastam egy fantasztikus gondolatot. Szóról szóra idézem, mert szerintem ez pontosan így tökéletes, ahogy ott van leírva.

Hallgasd meg (3:18 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

„Megtanultam, mennyire fontos, hogy csakis a legjobb dolgok vegyenek körül, bárhol is vagyok. Miközben kialakítottam a mai életmódomat, ez volt az egyik legnyerőbb húzásom. 

A cégeimnél kizárólag a legjobb munkatársakat alkalmazom, mivel egy első osztályú vállalatnál nem dolgozhatnak harmadosztályú emberek. Csakis olyan termékeket dobunk a piacra, melyek teljesen a feje tetejére állítják azt, utána pedig az elképesztő értékük miatt teljesen megváltoztatják a játékszabályokat. A vállalataim csakis olyan szolgáltatásokat kínálnak az ügyfeleknek, melyek erkölcsileg gazdagabbá teszik őket, miközben lélegzetelállító fogyasztói élményben van részük. Emiatt kialakul a fanatikus követőink tábora, akik el sem tudnák képzelni, hogy a bárki mással kössenek üzletet. 

A magánéletben pedig pontosan ugyanezeket az elveket követem: csakis a legfinomabb ételeket eszem meg, bár abból sem túl sokat. Kizárólag a legeredetibb, mély értelmű könyveket olvasom, és napjaimat csakis fényárban úszó, inspiráló helyeken töltöm. Bejárom a Föld legszebb részeit. 

Ami pedig az emberi kapcsolataimat illeti, csakis olyanokkal veszem körbe magamat, akik boldoggá tesznek, békességgel töltenek el és rábírnak arra, hogy jobb ember legyen belőlem. Az élet túl értékes ahhoz, hogy kiállhatatlan alakokra pocsékoljuk. Olyanokra, akik képtelenek veled együtt örülni. Akiknek mások az értékei és alacsonyabbak az elvárásai, mint neked. Kerülöm azokat, akiknek nem megfelelő a gondolkodásmódjuk, és nem olyasmi fontos a szívük, egészségük és a lelkük számára, mint nekem. 

Valóságos csodának tartom, hogy a minket érő befolyások és a környezetünk milyen elképesztő erővel, alapvető szinten határozzák meg a termelékenységünket és elért eredményeinket.”

Eddig az idézet. Mit gondolsz? Ha minden ember így állna hozzá az élethez, a munkához, az emberi kapcsolataihoz, mennyivel másabb lenne a világunk? Nyilván nem várhatjuk el másoktól, hogy így gondolkodjanak, és az is elképzelhetetlen, hogy minden ember ilyen szintre emelje a saját életét. De most nem is mindenkiről van szó, hanem rólad. Te mit tudnál mindezekből megtenni? Meg tudnád válogatni a környezetedben lévő embereket? El tudnád dönteni azt, hogy a Facebook helyett értékes könyveket olvass? Meg tudnád tenni, hogy a gondolkodásmódod kissé átformálod, hogy boldog légy, s hogy saját magad – és talán az emberiség számára is – értékes életet élj?

Könyvajánló: Robin Sharma – Hajnali 5 óra klub

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version