Site icon C.S. Lazzar

5+1 tipp, hogy tiszteljenek az emberek

5+1 tipp, hogy tiszteljenek az emberek

5+1 tipp, hogy tiszteljenek az emberek

Szeretnéd, ha más emberek tisztelnének, de nem igazán tudod, hogyan érd ezt el? A tisztelettel az a helyzet, hogy míg elméletileg rólunk szól – hogy mások tisztelnek-e minket -, valójában mindenki másról szól, azaz hogy mit teszünk mi másokért és másokkal. Íme néhány tipp, ami segít elérni, hogy tiszteljenek minket.

Hallgasd meg (2:51 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Amit mondunk, vágjon egybe azzal, amit teszünk

Az egyenes és karakán emberekre felnézünk. Megbízunk a szavukban, hiszünk nekik és tiszteljük őket.

Tartsuk be az ígéreteinket

Inkább ígérjünk kevesebbet, de mindig tartsuk be az adott szót. Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki számít ránk és mi nem vagyunk ott. Ha megígérünk valamit, de tudjuk, hogy nem leszünk képesek rá, hogy betartsuk, szóljunk előre, tegyük jóvá.

Ne pletykáljunk

Ne kezdeményezzünk pletykát, ne hallgassuk meg mások pletykáit és ne vegyünk részt a csoportos pletykálásokban. A pletyka az, amikor valakiről – aki nincs jelen – negatívan, rosszindulatúan, sőt gyakran eltúlozva és elferdítve beszélünk. 

Legyenek erkölcsi elveink és tartsuk magunkat azokhoz

Szoktunk rasszista, nemet vagy szexualitást csúfoló vicceket mondani? Szoktunk ítélkezni vagy kritizálni? Szoktunk kinevetni másokat? Szoktunk ilyen dolgokat megosztani a közösségi médián? Mindazzal, amivel nem adunk értéket más embereknek, valószínűleg elveszünk valamit – jelen esetben akár éppenséggel azt, hogy tiszteljenek.

Segítsünk, inspiráljunk és védjük meg a gyengébbeket

Ha valaki segítségre szorul, vegyük észre és segítsünk, legyen az az élettársunk, egy munkatársunk vagy épp egy idegen ember az utcán. Inkább erősítsük az embereket a szavainkkal, mintsem lehúzzuk őket. Adjunk hitet másoknak, erősítsük az önbizalmukat és álljunk a gyengébbek pártjára. Egyszóval törődjünk másokkal.

A fenti tippek biztosan segítenek, hogy más emberek jobban tiszteljenek bennünket, azonban van egyetlen dolog, ami mindezeknél fontosabb szerepet játszik abban, hogyan néznek ránk mások: tiszteljük önmagunkat. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version