Site icon C.S. Lazzar

Ha meg szeretnéd erősíteni az önbizalmadat és a kitartásodat, tedd ezt az egy dolgot (heti 1 alkalommal)

Ha meg szeretnéd erősíteni az önbizalmadat és a kitartásodat, tedd ezt az egy dolgot (heti 1 alkalommal)

Ha meg szeretnéd erősíteni az önbizalmadat és a kitartásodat, tedd ezt az egy dolgot (heti 1 alkalommal)

Az önbizalom és a kitartás kétségkívül az a két jellemvonás, amelyek segítségével bármi elérhető az életben, amit csak szeretnénk. Az is igaz azonban, hogy ezeket a tulajdonságokat gyakran elérhetetlennek tartjuk, mert valóban nehéz megszerezni, és még annál is nehezebb kellőképp megerősíteni őket.

Hallgasd meg (2:19 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Az önbizalom és a kitartás elég szorosan összefüggnek, hiszen nem lehetünk elég kitartóak, ha az önbizalmunk gyengélkedik és fordítva is igaz, minél kisebb az önbizalmunk, annál hamarabb feladunk dolgokat, annál kevésbé vagyunk kitartóak. Tehát a legjobb az, ha mindkettőt egyszerre próbáljuk megerősíteni.

A gond az, hogy minél inkább arra összpontosítunk, hogy meg akarjuk erősíteni az önbizalmunkat vagy a kitartásunkat, annál inkább igazoljuk saját magunknak az ellenkezőjét, hogy nem vagyunk elég magabiztosak vagy kitartóak. Elég nehéz lesz ezt az ellentmondást leküzdeni, hacsak nem vetünk be egy trükköt. A trükk pedig nagyon egyszerű: heti egyetlen alkalommal, egy percig álljunk be a hideg zuhany alá.

A hideg zuhany kellemetlen, tehát komoly akaraterőre van szükségünk, hogy megtegyük. Az elménk hevesen tiltakozni fog ellene, mert szó mi szó, nem esik jól. Azonban felül kell kerekednünk azon, amit az elménk diktál, és azt kell tennünk, amit mi szeretnénk. Erős, magabiztos, kitartó emberek szeretnénk lenni, tehát meg kell mutatnunk az elménknek, hogy nem ő az erősebb, hanem mi és a mi akaratunk.

Ha csupán ezt az egy dolgot rendszeresen megtesszük, rövidesen megtapasztaljuk, hogy mekkora pozitív hatással lesz ez az életünk más területeire is. A döntés, hogy szembenézünk a kellemetlennel, az önbizalmunkat erősíti, attól meg, hogy bírjuk egy percig és hogy megtesszük újra hétről hétre, kitartóbbak leszünk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version