Site icon C.S. Lazzar

Nem tudsz ellenállni? Nem feltétlenül az akaraterő megedzése a megoldás

Nem tudsz ellenállni? Nem feltétlenül az akaraterő megedzése a megoldás

Nem tudsz ellenállni? Nem feltétlenül az akaraterő megedzése a megoldás

Este mindig nagyobb eséllyel nassolunk, és ha sokat dolgozunk, hamarabb megkívánjuk a kólát. Mi az összefüggés ezek között? Az, hogy az akaraterő is olyan, mint egy izom – meg is lehet erősíteni, meg lehet edzeni, viszont így is úgy is, előbb-utóbb kifárad.

Úgy tartják, hogy az ember sikeres szeretne lenni, vagy vegyünk egy „egyszerűbb” dolgot, tegyük fel, le akarunk adni pár kilót, semmi másra nincs szükségünk, csupán egy kis akaraterőre. Csakhogy az akaraterő, nem olyan, mint herpesz vírus (egyszer megkaptad, örökre a tiéd), hanem inkább, mint a kenyér: hajnalban sütik, úgyhogy reggel friss, ropogós, finom. Délután sem rossz még, de már jóval kevesebb van belőle. Estére meg vagy elfogy vagy megszárad és ehetetlen. Az akaraterő is fogy és gyengül a használat során.

A megoldás tehát arra, hogy ha valaminek nem tudunk ellenállni, nem feltétlenül az, hogy meg kell erősíteni az akaraterőnket. Bár a végső és igazán hatékony megoldás természetesen a kőkemény akaraterő lenne, könnyítsük meg a saját dolgunkat, egyszerűen a csábítás eltávolításával.

  • Ha több időt szeretnénk a családunkkal tölteni és ennek elsősorban a saját telefonunk áll az útjába (és a rajta lévő figyelemelterelő applikációk, játékok, közösségi média), kapcsoljuk ki a telefont vagy „felejtsük” a másik szobában.
  • Ha le akarunk fogyni, szabaduljunk meg az egészségtelen kajáktól és ne is vásároljunk ilyesmit.
  • Ha többet akarunk olvasni, alakítsunk ki egy olvasósarkat, ahol nem zavar meg a tévé, telefon és más emberek sem.
  • Ha túl sokat lógunk a telefonon, töröljük le azokat az applikációkat, amelyek elrabolják a figyelmünket.

A kulcsszó a csábítás eltávolítása. Ez egy gyors és kevésbé fájdalmas megoldás, mint arra gyúrni, hogy erősebb legyen az akaraterőnk. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version