Site icon C.S. Lazzar

Ha meg akarod változtatni egy szokásodat, légy főnév

Ha meg akarod változtatni egy szokásodat, légy főnév

Ha meg akarod változtatni egy szokásodat, légy főnév

Mindig elkésel? Túl sokat ülsz? Káromkodsz? A legtöbb rossz szokástól megszabadulhatunk, csupán egy dolgot kell megváltoztatnunk: magunkra kell akasztani egy főnevet.

Amikor valaki úgy dönt, hogy nem eszik többé húst, nem azt mondja magáról, hogy nem eszek húst, hanem ő onnantól kezdve vegetáriánus. Ahogy a viccben is van: Honnan tudod, hogy valaki vegetáriánus? Ne aggódj, ő maga elmondja neked! A lényeg, hogy ha magunkra veszünk egy személyiségjegyet, akkor ahhoz formálódik az egyéniségünk is. Más szóval az, hogy kinek érezzük magunkat vagy hogyan gondolunk magunkra, meghatározza a cselekedeteinket. 

Ha mindig elkésel, ahelyett, hogy azt mondanád, én ezentúl nem kések el, mondd azt: én pontos ember vagyok. Onnantól minden gondolatod és tetted azt próbálja igazolni, amit te magadról hiszel. A késés ellentmond a személyiségednek, tehát pontos leszel. 

Ha káromkodsz, ne azt mondd, hogy többé nem beszélek csúnyán, hanem mondd azt: példakép vagyok (a gyerekeim számára). A káromkodás nem fér bele a példakép fogalmába, ezért szinte automatikusan leszoksz a csúnya beszédről.

Bármi is a rossz szokásod, gondolkodj el azon, hogy mi az a főnév, ami annak ellentmond és azt vedd magadra, és meglátod, a rossz szokásod, akár egy varázsütésre, azonnal megszűnik. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version