Site icon C.S. Lazzar

Bármit megkaphatsz, amit csak szeretnél, ha ismered ezt a szabályt

Bármit megkaphatsz, amit csak szeretnél, ha ismered ezt a szabályt

Az életben három valuta van. És egy negyedik, a legfontosabb, amit mindenképp meg kell tartanunk magunknak. A rossz hír az, hogy bármit szeretnénk, valamelyikkel fizetnünk kell érte. A jó hír az, hogy bármit megkaphatunk ezekkel fizetve. A legrosszabb hír pedig az, hogy ha a negyediket cseréljük be, nekünk annyi…

Az élet három fizetőeszköze: idő, tudás és pénz. 

Ha nincs pénzünk, becserélhetjük az időnket, hogy pénzt szerezzünk. Ezt teszi a legtöbb ember: dolgozik és fizetést kap érte. 

Ha nincs tudásunk, becserélhetjük az időnket, hogy tanuljunk és tudást szerezzünk. Ezt teszi a legtöbb ember az iskolában, egyetemen.

Ha nincs időnk, becserélhetjük a pénzünket, hogy időt vegyünk magunknak. Ezt teszik a gazdagok, amikor bejárónőt, kertészt vagy sofőrt alkalmaznak. 

Gyakorlatilag bármit megszerezhetünk az életben, csupán ezt a három valutát kell jól használnunk. De ott van a negyedik, amit nem szabad soha elköltenünk, mert nagyon nehezen vagy egyáltalán nem szerezhető vissza: az egészségünk. Sajnos túl sok ember ezt is ugyanolyan fizetőeszközként használja, mint a többi hármat. Feláldozzuk az egészségünket, hogy pénzt és egyéb javakat szerezzünk magunknak. Aztán meg elköltjük a pénzt arra, hogy megpróbáljuk visszaszerezni az egészségünket. Gyakran azonban már túl késő. 

Vigyázzunk az egészségünkre, ne adjuk oda senkinek és semmiért, használjuk csak a másik három fizetőeszközt, és biztosan sokkal tovább jutunk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version