Site icon C.S. Lazzar

Ha nem tesz boldoggá, hagyd abba! Hogyan? Egyszerűen!

Ha nem tesz boldoggá, hagyd abba! Hogyan? Egyszerűen!

Ha nem tesz boldoggá, hagyd abba! Hogyan? Egyszerűen!

Utálod a munkahelyed? Boldogtalan vagy a párkapcsolatodban? Vagy egyszerűen mindig pocsékul érzed magad, miután a közösségi médián lógtál egy ideig? Hagyd abba.

A bonyolultnak tűnő problémákra gyakran a legegyszerűbb megoldás a legkézenfekvőbb. Vegyünk egy példát: a közösségi média böngészése elméletileg egy jó kis szórakoztató tevékenység. Kivéve, ha minden egyes alkalommal, miután végeztünk, pocsékul érezzük magunkat. Teljesen mindegy, hogy azért van-e ez, mert azt gondoljuk, hogy más emberekhez viszonyítva, nekünk sz*r életünk van, vagy egyszerűen azért-e, mert az agyunkat lefárasztottuk – a lényeg ez: pocsékul érezzük magunkat. És ezt nem egyszer, nem kétszer, hanem mindig vagy legalábbis legtöbbször. 

A vicces az, hogy ha belegondolunk, pontosan tudjuk, mi lenne a megoldás: abba kellene hagyni. De képtelenek vagyunk rá, ugyanis már szokásunkká vált. S tudjuk, hogy elhagyni egy rossz szokást időbe telik, úgyhogy bele sem akarunk kezdeni. Főleg mert mi elsősorban szórakozásból böngésszük a közösségi médiát. Mint ahogy azért kapcsoljuk be a tévét is, meg azért nassolunk. Ezek mind rossz szokások, amelyekről tudjuk, hogy jó lenne abbahagyni, de mégsem tesszük. Ha meg is próbáljuk, nagyon hamar feladjuk.

A bonyolultnak tűnő problémákra gyakran a legegyszerűbb megoldás a legkézenfekvőbb: töröljük le a telefonról a közösségi média appokat. Hasonlóképp alkalmazható ez a megoldás szinte minden más olyan dologra is, ami minket boldoggá tesz. Mondjunk fel. Szakítsunk. Bontsuk fel a tévé szerződésünket. Ne vásároljunk nasit.

A hirtelen, drasztikus döntésünknek természetesen következményei lesznek, azonban ne feledjük el egy percig sem, hogy miért csináljuk: mert nem tett boldoggá. Azzal, hogy elvágjuk a köldökzsinórt, esélyt adunk magunknak arra, hogy keressünk más valamit (vagy más valakit), aki boldoggá tesz. Mert megérdemeljük!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version