Site icon C.S. Lazzar

Ne pazarold el az életed

Te miért kelsz fel minden reggel? Miért gürcölsz, hajtasz, robotolsz egész nap? Ha te is a többséghez tartozol, a válaszod az lesz: a pénzért. Érthető, ugyanakkor elég nagy hiba.

Miért mondom azt, hogy hiba? Mert becserélünk mindent a pénzre, hogy megvegyük olyan dolgokat, amelyeket valójában csak kölcsön kapunk. Kölcsön kapjuk a házat, az autót, a ruhákat. Kölcsön kapjuk a nagy tévét, a telefonunkat és a csecsebecséket is. Úgy gondoljuk, hogy a mi tulajdonaink, de még senki nem vitte magával ezeket a túlvilágra. Még a testünket is csak béreljük néhány évtizedig.

Akkor meg miért tartjuk annyira fontosnak, hogy annyi mindenünk legyen? Vagy ami még fontosabb kérdés: van-e más olyan dolog, amiért érdemes reggel felkelni, esetleg naphosszakat gürcölni? Van-e olyasmi, amiért az életünket is odaadnánk? Természetesen van: az emberi kapcsolataink, a szüleink, a gyerekeink, a párunk. Ugyanakkor mindazok a dolgok, amiket nem lehet pénzen megvenni: az egészségünk és a boldogságunk. Te mit tennél még hozzá a felsoroláshoz? 

Igyekezzünk, hogy minden napunkba csempésszünk bele minél többet az utóbbiakból. Teljes, megbánásoktól mentes életet élni akkor lehet, ha ezeket „szerezzük meg”. Mert ha túl későn ébredünk rá – ahogy a legtöbb ember -, nyomorúságos utolsó éveink lesznek, a nyomorúságos évtizedek miatt, amiket elpazaroltunk. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version