Site icon C.S. Lazzar

Ha boldog akarsz lenni, ne hibáztass mást, helyette tedd ezt

Ha boldog akarsz lenni, ne hibáztass mást, helyette tedd ezt

Ha boldog akarsz lenni, ne hibáztass mást, helyette tedd ezt

Sok minden és sok mindenki lehet a hibás azért, ha valami nem úgy működik az életünkben, ahogyan azt mi szeretnénk. Lehet más a hibás azért, hogy mi boldogtalanok vagyunk. De az ujjal mutogatás semmit nem old meg. A megoldást máshol kell keresnünk.

Gyakran megesik velünk az, hogy egy olyan esemény vagy ember miatt szorongunk, netán boldogtalanok vagyunk, amiért nem mi vagyunk a hibásak, de közben nem vesszük észre azt, hogy mi vagyunk azok, akik felelősséget kellene vállaljunk a saját életünkért.

Ha valakit gyerekkorában a szülei bántalmaztak, azért nem ő a hibás. De ha ennek a hatása alatt éli le az életét, boldogtalanul, azért már ő a felelős, nem a gyerekkora és nem a szülei. Felelősséget kell vállalnunk a saját életünkért, meg kell találnunk a módját annak, hogyan birkózzunk meg mindazzal, ami nem a mi hibánkból történt velünk.

Ha valakit megcsal a párja vagy elhagyja magyarázat nélkül, nem az ő hibája, de az ő felelőssége, hogy a helyzetet kezelje, hogy továbblépjen, hogy új életet kezdjen. Azzal, hogy ujjal mutogatunk másra – „a te hibád” -, semmit nem oldunk meg, és gyakorlatilag beszorítjuk magunkat egy zsákutcába. Áldozatnak érezzük magunkat és tétlenül ülünk. Talán arra várunk, hogy az, aki hibás, megoldja nekünk a problémánkat. De nem fogja! Az egyedüli, aki megoldhatja a problémát, mi magunk vagyunk. Egyedül mi. 

Mindenki a saját életéért és a saját boldogságáért kell felelősséget vállaljon. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version