Site icon C.S. Lazzar

Két kérdés, ami segít, hogy jó irányba haladjon az életünk

Két kérdés, ami segít, hogy jó irányba haladjon az életünk

Két kérdés, ami segít, hogy jó irányba haladjon az életünk

Nagyon könnyű az életben tévútra tévedni. Hajszoljuk a vagyont és közben elhanyagoljuk a családunkat. Az apró, pillanatnyi örömök miatt megfeledkezünk a hosszú távú céljainkról. Feladjuk az álmainkat olyasmiért, ami valójában semmit sem ér. Van két kérdés, amit ha mindennapjaink részévé teszünk, az életünket a helyes úton tarthatjuk.

Az egyik kérdést Steve Jobs-tól, az Apple cég alapítójától tanultam:

Ha ez lenne életem utolsó napja, azzal foglalkoznék, amivel készülök foglalkozni?

Steve gyakran ismételte ezt a kérdést, és életbevágóan fontos döntéseket pillanatok alatt képes volt így meghozni. Például egyszer egy egyetemen adott elő, ahol találkozott egy lánnyal, aki nagyon tetszett neki. Szerette volna elhívni egy randira, de épp egy fontos üzleti megbeszélésre kellett mennie. Amikor elhagyta az épületet, eszébe jutott a kérdés. Azonnal megfordult, visszament az épületbe és elhívta a lányt egy randira. Ez a lány lett a felesége. 

A másik kérdést Robin Sharma-tól tanultam, a Szerzetestől, aki eladta a Ferrariját:

Egy év múlva fog ez valamit is számítani?

Nem tudom pontosan, hogy Robinnak hol és miben segített ez a kérdés, nekem viszont nagyon sokszor kapóra jön. Lehet szó kis vagy nagy döntésről, a fenti kérdés egy teljesen új megvilágításba helyezi a dolgokat: mert ha valami semmit nem fog számítani egy év múlva, azt jelenti, hogy valószínűleg jelentéktelen dologról van szó, tehát nem érdemes sok időt pazarolni rá. 

Például: mit vegyek ma fel? Vagy: milyen ízű fagyit ennék most? Sokan rengeteg időt képesek elpocsékolni ilyen és ezekhez hasonló jelentéktelen döntésekre. 

Láthatjuk, hogy mindkét kérdés főként abban segít nekünk, hogy és gyors döntéseket hozzunk az életben, és végső soron nem ez az, ami sínen tart bennünket?

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version