Site icon C.S. Lazzar

2 ok, hogy miért merj nagyot álmodni

2 ok, hogy miért merj nagyot álmodni

2 ok, hogy miért merj nagyot álmodni

Űrhajós leszek! Pilóta leszek! Körbeutazom a világot! Gyerekként nagyokat álmodunk. Aztán felnövünk és a legtöbbünk elfelejti a nagy álmait.

Azt mondjuk magunknak, hogy az élet túl komoly ahhoz, hogy álmodozzunk. Belesavanyodunk a hétköznapok robotolásába, mert úgy gondoljuk, ezt kell tennünk. De álmok nélkül az életünk nem sokat ér!

Az emberiség igazán nagy megvalósításai a nagy álmodozóktól származnak. Ugyanis az, amit egy adott pillanatban forradalmi újításként ünneplünk, egyetlen nappal azelőtt még képtelenség, lehetetlenség vagy úgy is mondhatnám, egy álom volt. És mindaz, ami igazán nagy változást hozott az emberiségnek, egészen biztos, hogy nagy álom volt! Talán olyannyira nagy, hogy a megálmodóját őrültnek nézték az ő korában. Ma meg a nevét zseniként emlegetik. Az első ok tehát, hogy miért álmodj nagyot: mert a világnak szüksége van rá!

Azt olvastam egy könyvben, hogy számtalan visszavonult és dúsgazdag ember beteljesületlennek érzi magát és sokan depressziósak lesznek. Ugyan mitől? A túl sok pénztől? Nem! Túl sok idejük van a tétlenkedésre! Az embernek folyamatosan szüksége van a kihívásokra, egyszerűen így vagyunk megtervezve. Egyfolytában meg kell oldjunk valamit, amit mi problémának látunk. Vagy a másik lehetőség: elfoglaljuk magunkat valami szórakoztatóval, csakhogy sajnos ezt túl hamar megunjuk. Az egyedüli, amit nem tudunk soha megunni az, ha olyan valamit csinálunk, ami lázba hoz bennünket. És tudod, mi az, ami kivétel nélkül, mindenkit lázba hoz? A saját álmunk!

A második ok tehát, hogy álmodj nagyot: neked is szükséged van rá! A nagy álom üldözésével akár egy egész életet el lehet tölteni. A jó benne az, hogy ha végül nem is sikerülne elérni az álmot, akkor is beteljesülést fog hozni számunkra: mert az, hogy nap mint nap azért kelünk fel, mert kergetjük az álmunkat, már óriási elégtétellel jár. Nem csak az úticél fontos, hanem az út is, amin elérünk oda. 

Álmodj hát nagyot, formáld céllá, alkoss hozzá egy tervet és láss hozzá!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version